Purtatorul de cuvant al Serviciului Judetean Bacau al Directiei Generale Anticoruptie, care a fost prins, luni seara, in timp ce incerca sa fure dintr-un hypermarket din municipiu mai multe bunuri, este cercetat in stare de libertate de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau, transmite Agerpres. Inspectorul Roland Filipescu a fost retinut de catre agentii de paza ai hypermarketului, care au gasit asupra lui mai multe produse furate, ascunse sub geaca.

"Nu s-a impus formularea unei cereri de arestare preventiva pentru ca bunurile sustrase au fost recuperate, cuantumul acestora este mic, dar are si probleme familiale", a declarat procurorul Camelia Elisei, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau.

Agerpres precizeaza ca, in momentul retinerii sale de catre agentii de paza ai hypermarketului, Filipescu avea ascunse sub geaca mai multe accesorii pentru calculator, in valoare de 480 de lei, dar si o forfecuta de unghii si o pereche de ciorapi.

Inspectorul DGA achitase la casa doar bunurile din cos, care erau in valoare de 100 de lei.

Filipescu a fost urmarit prin magazin cu ajutorul camerelor de supraveghere, fiind inregistrat cum a ascuns produsele furate.

Politistii i-au intocmit dosar penal pentru furt calificat, o ancheta urmand sa fie declansata si de catre conducerea DGA.

Filipescu este, in prezent, in concediu de odihna pentru 38 de zile, iar surse din cadrul DGA Bacau au declarat ca, chiar daca procesul judiciar nu va fi terminat, cand va reveni la munca, inspectorul ar urma sa fie mutat la un alt serviciu in tara, nu va mai avea acces la calculatoarele institutiei si nici la informatiile clasificate.

Comisarul sef Dorel Manole, seful DGA Bacau, a precizat: "Am trimis documente si la Bucuresti. Nu putem sti ce a fost in mintea lui si de ce a facut acest gest de care nu-l credeam in stare. Isi facea treaba bine la serviciu si nu a dat nimic de banuit, niciodata".

Roland Filipescu lucreaza in politie din 2006, activand mult timp in echipa de lupta anticoruptie.

El indeplineste si activitati de ofiter de prevenire, participand la actiuni de instruire in institutii publice, unde le-a vorbit functionarilor despre riscurile la care se supun daca primesc mita sau fac trafic de influenta.