Increderea publica in guvern a suferit o cadere severa in intreaga lume, conform Barometrului international Edelman Trust. Guvernele au fost invinuite pentru haosul financiar si politic din 2011, arata studiul citat de BBC. In 17 din 25 de tari intervievatii au spus ca au incredere ca guvernele lor actioneaza corect.

Per ansamblu, increderea in guvern a scazut cu noua procente la 43%. Increderea in mediul de afaceri a scazut, de asemenea, de la 56% la 53%.

Desi mediul de afaceri a inregistrat o scadere mai putin severa la capitolul incredere, tarile importante din zona euro au avut un declin clar la acest aspect. In Spania, Franta si Germania, increderea in oamenii de afaceri a inregistrat o scadere de 21, 20 si respectiv 18 procente.

China a fost singura tara in care s-a observat o crestere semnificativa a increderii in mediul de afaceri, de la 61% la 71%.

Richard Edelman, presedinte si CEO al Edelman, a declarat ca "mediul de afaceri este acum mai bine plasat decat guvernele sa conduca spre iesirea din criza". "Dar echilibrul trebuie sa se schimbe, astfel ca afacerea sa fie vazuta atat ca o forta a binelui cat si ca un motor pentru profit", a adaugat acesta.

Edelman este cea mai mare firma independenta de relatii publice din lume, cu birouri in 53 de orase si 3.700 de angajati la nivel global.