Sapte perchezitii au loc, vineri, in Bucuresti, Ilfov si Timis, fiind vizati cetateni turci suspectati de evaziune fiscala si folosirea unor garantii falsificate in comertul cu bijuterii, prin care au produs un prejudiciu de peste 500.000 de euro, a spus purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei citat de Mediafax.

Perchezitiile ii vizeaza si pe cei doi patroni ai firmei de bijuterii a carei masina a fost jefuita pe autostrada Bucuresti-Pitesti in luna august, fiind luate atunci din portbagajul autoturismului 22,7 kilograme de bijuterii despre care victimele afirmau ca sunt din aur.

La actiune participa politisti de la Investigarea Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Actiunea se desfasoara cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii. Peste 100 de kilograme de aur au fost confiscate de politisti, a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca.

In 9 august, doua persoane care mergeau cu un Volkswagen Passat au fost oprite in trafic, la kilometrul 83 de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, de trei barbati care se aflau intr-un alt autoturism de culoare neagra.

Acestia aveau fetele acoperite si, prin amenintare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii. Bijuteriile furate apartin unei firme din Bucuresti, Diamanti Veri, condusa de un cetatean turc, sustineau surse judiciare, care precizau ca aurul nu era asigurat. Prejudiciul creat firmei de bijuterii din Capitala in urma jafului a fost estimat la 650.000 de euro.

Diamanti Veri are capital social minim si este inregistrata intr-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost infiintata in 15 iulie 2010, de un cetatean turc pe nume Ayhan Numan, nascut in Tarsus, in Turcia, in 1963.

Pe un site destinat comertului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, si anume Huseyn Karaback.