Departamentul pentru Mediul de Afaceri, Întreprinderi şi Reforma în domeniul Reglementării a iniţiat elaborarea unui ghid adresat lucrătorilor români în Marea Britanie: „Munca în Regatul Unit. Cunoaşte-ţi drepturile şi obligaţiile. Un ghid al Guvernului Regatului Unit pentru lucrătorii români”. Ghidul are format bilingv, cuprinzând informaţii esenţiale pentru cetăţenii români care lucrează în Marea Britanie sau celor care intenţionează să se deplaseze în acest stat: modul în care se realizează accesul pe piaţa muncii, principalele prevederi ale legislaţiei muncii şi securităţii sociale, contactele utile ale autorităţilor române şi britanice.

Materialul a fost elaborat cu sprijinul Ambasadei Romaniei, Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca din Romania (ANOFM), colaborari similare fiind stabilite de catre BERR cu autoritatile din Polonia, Lituania si Portugalia. Ghidul va fi distribuit atat in Marea Britanie cat si in Romania, prin intermediul structurilor teritoriale ale ANOFM.

Pentru a creste nivelul de constientizare a comunitatii romanesti din Marea Britanie asupra drepturilor si obligatiilor pe care lucratorii romani le au potrivit legislatiei britanice, si pentru a marca lansarea ghidului lucratorilor romani in Marea Britanie, Ambasada va organiza lansarea ghidului la 16 septembrie 2008, ora 16:30, in Belgrave Square. La eveniment vor participa reprezentanti ai comunitatii romanesti si ai presei de limba romana din Marea Britanie, precum si oficiali din cadrul structurilor guvernamentale britanice implicate in elaborarea ghidului.