Mary McAleese, presedinta Irlandei, va vizita Romania intre 22 si 24 septembrie, pentru a promova oportunitati de afaceri, dar si pentru a fi alaturi de mai multe organizatii irlandeze care dezvolta proiecte sociale in Romania.

Cel mai important proiect social organizat de irlandezi in Romania se numeste House of Dreams (Casa Viselor) si presupune adunarea si donarea de materiale de constructii necesare ridicarii mai multor case in Romania pentru familiile defavorizate, dar si pentru copiii bolnavi de SIDA.

Actiuni de strangere de fonduri destinate proiectelor din Romania au avut loc in ultimele luni si in interiorul unor mari corporatii internationale cu sediul in Dublin, cea mai cunoscuta fiind Allianz Worldwide Care, ai carei angajati au fost rugati acum doua saptamani sa doneze cate doi euro.

Unul dintre artistii importanti ai Irlandei, Don Baker, cantaret si actor, are o organizatie care colecteaza de ani de zile fonduri pentru orfelinate din Romania. De asemenea, mai multi jucatori de golf irlandezi au strans sume importante care vor fi donate unor orfelinate din mai multe judete ale Romaniei.