Un roman s-a autoincendiat in fata sediului Presedintiei Italiei, Palatul Quirinal, in centrul Romei, scrie Corriere della Sera, potrivit Mediafax. Barbatul a fost transportat in stare grava la spital.

Incidentul a avut loc joi, in jurul orei 14:00 (15:00, ora Romaniei). Victima a fost transportata la Spitalul Sant'Eugenio din Roma; medicii au anuntat ca viata lui nu este in pericol.

Publicatia italiana relateaza ca barbatul este un cetatean roman, casatorit, in varsta de 55 de ani care locuieste in localitatea Pinerolo din regiunea Piemonte (nordul Italiei). Barbatul, care lucra ca sofer de camion, a ramas fara loc de munca.

Potrivit ziarului La Repubblica, romanul, nemultumit de situatia economica precara, s-a stropit cu benzina dupa care si-a dat foc cu o bricheta, sub privirile turistilor aflati in centrul Romei, arata Mediafax. Potrivit La Repubblica, barbatul a suferit arsuri pe 50% din suprafata corpului.

Doi agenti ai carabinierilor l-au acoperit imediat cu o patura, pentru a stinge flacarile, iar unul dintre agenti a suferit arsuri usoare la o mana.