Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" isi incepe stagiunea 2008-2009 printr-un concert sustinut sub bagheta dirijorului Christian Badea. Concertul programat in zilele de 2 si 3 octombrie de la ora 19:00 are in program "Simfonia a III-a" de Gustav Mahler. Alaturi de Orchestra Filarmonicii isi vor da concursul Corul Filarmonicii "George Enescu", dirijor Iosif Ion Prunner, si Corul de Copii al Radiodifuziunii, dirijor Voicu Popescu, informeaza site-ul Filarmonicii.

Gustav Mahler (1860-1911) a scris 10 simfonii. Scrisa intre 1893 si 1896, "Simfonia a III-a" in do minor este o piesa simfonica mai speciala, foarte lunga iesind din standardele uzuale. Acesta este si unul din motivele pentru care este interpretata destul de rar.

Dirijorul Christian Badea, nascut la Bucuresti, este unul dintre marii dirijori de astazi. In 1974 a parasit Romania pentru a se stabili la New York. Muzician de un profesionalism desavarsit, inzestrat cu har si cu o mare capacitate de comunicare, Christian Badea a adunat un palmares impresionant dirijand cu mult succes atat in Europa, cat si in America de Nord si Asia. Printre orchestrele care l-au avut ca invitat se numara Royal Philarmonic si Orchestra Simfonica a BBC din Londra, Filarmonica din Amsterdam, Orchestra Radio France si Orchestre de l’Ile de France din Paris, Orchestra Nationala din Lyon, Orchestra RAI din Torino, Maggio Musicale din Florenta, Pittsburgh Symphony din Washington, Filarmonica din Tokio s.a. Christian Badea are un repertoriu cuprinzator, de la clasicism si romantism la lucrari foarte variate stilistic din secolul al XX-lea, de Sostakovici, Schönberg, Stravinski, Prokofiev, Janaček, Bartók, Vaughan Williams, Britten, Messiaen, Ligeti sau Henze.

Christian Badea are un repertoriu liric care cuprinde peste 80 de titluri. A dirijat peste 160 de spectacole la Opera Metropolitan din New York, dar si in alte mari teatre lirice din lume, ca Opera de Stat din Viena, Covent Garden, Opera Bavareza de Stat din München, Opera de Stat din Hamburg etc.