La sfarsitul acestei saptamani va avea loc festivalul 'De drag de Bucuresti' un eveniment organizat de Teatrul Nottara. Timp de trei zile, intre zidurile de la Curtea Veche din Capitala, organizatorii vor incerca sa recreeze atmosfera "Micului Paris" oferind bucurestenilor teatru, film, muzica, momente de magie, targ de haine si podoabe; arte si mestesuguri.

Evenimentul va fi deschis vineri de artistii de la Teatrul Masca, care vor prezenta 'Fior d'amor in Bucuresci', un spectacol in regia lui Mihai Malaimare.

Bucurestiul de altadata va fi reinviat prin costume sugestive, momente de pantomima si muzica ce amintesc de frenezia anilor '30, din care nu lipsesc piese celebre, precum 'Iubesc femeia', 'Adio, doamna', 'Reprosuri de amor', 'Vecina mea de vizavi', 'Tu nu stii sa iubesti' sau 'Ionel, Ionelule'.

Actorii vor aduce pe scena personaje caracteristice acelei perioade - de la cosar, flasnetar, femeile de la 'Crucea de piatra' sau florarese pana la tineri boemi, eleve de pension si ofiteri chipesi.

Prima seara se va incheia cu un concert de muzica romaneasca sustinut de formatia Trei Parale si cu spectacolul 'Ritmuri' din repertoriul Teatrului Nottara.

Sambata, istoricul Adrian Majuru va sustine o conferinta cu tema 'Povestea unei geografii umane', dupa care compania Magic Art Show va oferi cateva momente de magie. Vor sustine concerte Maria Raducanu si trupa Truverii, care va aduce muzica medievala si traditionala.

Seara vor avea loc recitalurile sustinute de artistii Doru Stanculescu si Marius Mihalache, pentru ca la finalul zilei sa aiba loc proiectia filmului 'Restul e tacere', in regia lui Nae Caranfil.

Ultima zi a festivalului 'De drag de Bucuresti' va incepe cu o conferinta, 'Sa vorbim istorie', sustinuta de Ionel Ionita, si va continua cu prezentarea proiectului 'Verona' de catre Ordinul Arhitectilor si vernisajul unei expozitii apartinand elevilor de la Liceul 'Tonitza'.

Festivalul se va incheia duminica seara cu un 'Bal (re)strans si (de)mascat cu surprize', informeaza site-ul teatrului.