Teatrul Odeon prezinta marti, 16 septembrie, de la ora 19:00, spectacolul "NN" inspirat din viata si creatia celui mai mare dansator din toate timpurile, Vaslav Nijinski. In spectacolul, produs de Centrul de Cultura din Lublin (Polonia), personajul lui Nijinski va fi intrupat de doi barbati, care incearca sa patrunda in profunzimea personalitatii legendarului dansator.

Cei doi balerini care interpreteaza personajul Nijinski sunt Wojciech Kapron si Ryszard Kalinowski. Coregrafia spectacolului este semnata de Ryszard Kalinowski.

Artist de geniu, Nijinski s-a nascut la Kiev, pe 12 martie 1889, intr-o familie de polonezi dansatori, Eleonora Bereda si Tomasz Niżyński. In 1900 a intrat in Scoala Imperiala de Balet devenind in scurt timp cunoscut pentru virtuozitatea sa iar salturile sale care pareau sa sfideze gravitatia au devenit legendare. In evolutiile sale pe scenele operei din Sankt Petersburg sau Paris si-a uimit contemporanii prin intensitatea cu care isi intruchipa personajele, prin miscarile trupului sau, prin salturile care parca sfidau limitele umane.

A ramas in istoria artei ca fiind cel mai bun dansator al secolului XX si mai ales, creatorul unui nou tip de balet, fiind coregraful unor spectacole care au surprins, au scandalizat si au deturnat evolutia dansului pe scena.

Tema „Nijinski” a fost si ramane pentru dansatori si coregrafi un subiect extrem de misterios si insolit. Mai ales pentru dansatorii si coregrafii care au varsta lui Nijinski la apogeul carierei sale. Chiar daca pare atat de cunoscut Nijinski ramane o persoana inexplicabila, neinteleasa si nedefinita.

Pretul biletului intreg este de 12,72 lei, iar redus de 6,36 lei.