Pe 15 mai, de la ora 20.00, a avut loc, la Centrul National al Dansului Bucuresti, premiera romaneasca a spectacolului de dans "Oda artificialului".

"Exista o asociere a informatiilor care creaza contexte. In spectacole, de obicei, incercam sa redam contexte logice in concordanta cu ceea ce stim din viata sau incercam sa creem noi contexte, sa le ducem mai departe. Spatiul scenic este un loc bun pentru astfel de incercari. Este la fel ca mine cind eram mica, nu are informatie, contexte, este neutru", spune Maria Baroncea, director artistic, coregrafa si interpreta in acest spectacol. "Ceea ce apare in urma contextelor ascunse, a logicii fara de context stiut, a ceea ce vezi si nu intelegi, insa simti, iti place. Ca atunci cind vezi pentru prima oara un animal sau vezi copii jucindu-se de la balcon.Vezi formele logice a contextelor ascunse, nestiute", adauga ea

Spectacolul este o co-productie internationala realizata de CNDB si deSingel (Belgia) si a avut premiera pe 11 aprilie la Red Hall – deSingel, in cadrul Festivalului international „Bouge B".

Directie artistica: Maria Baroncea

Coregrafie si interpretare : Maria Baroncea, Eduard Gabia, Florin Flueras

Muzica: Fugazzi

Light design: Catalin Nicolescu

Proiect finantat de CNDB in coproductie cu deSingel (Belgia)