Manga Otaku aduce acum pe piata de carte benzile desenate manga prin Nemira Media Group. Manga Otaku, isi propune sa ofere pasionatilor genului, benzile desenate manga atat de iubite in intreaga lume. Cartile manga sunt citite atat de copii si adolescenti cat si de adulti, ele acoperind toate sferele de interes: de la aventuri si fantasy, la sport si gastronomie.

Planul editorial al Manga Otaku cuprinde benzi desenate pentru toate categoriile de varsta : Kodomo (manga pentru copii), Shōjo (manga pentru adolescente), Shōnen (manga pentru adolescenti), Josei (manga pentru femei), Seinen (manga pentru barbati). Primele aparitii de la editura Manga Otaku se afla deja in librarii.

- Neindemanaticul Kung Fu si Superkarateka vol. 1 – Povestea lui Martin, un baietel prostut care, sub indrumarea unui maestru sensei, devine un adevarat karateka si isi redobandeste demnitatea in fata colegilor de scoala.

- Razboinicii – Razboinicul pierdut - Cand Doua-picioare distrug padurea Clanurilor razboinice, Vargatul este prins in timp ce incearca sa-si salveze camarazii! In casa lui Doua-picioare duce o viata lipsita de griji, asemenea pisicutelor rasfatate, dar asta nu il multumeste deloc.

- Agentul Boo – Agentul cel mai mic – Cu atatea mii de Lumi Paralele care trebuie aparate, meseria unui Agent este foarte importanta, nemaivorbind de faptul ca este si periculoasa. Boo, eleva in clasa a patra, este pe cale de a deveni cel mai nou recrut al Agentilor! Sigur, e foarte mica dar, cu putin noroc, mult curaj si o pisica morocanoasa – pe nume Dovlecel – de partea ei, Agentul Boo va invata ca, uneori, e bine sa fii cel mai mic!

Potrivit editurii, aceste prime aparitii fac parte din 3 serii manga care se adreseaza copiilor si adolescentilor: Neindemanaticul Kung Fu si Superkarateka, Razboinicii si Agentul Boo. Celelalte titluri ale seriilor sunt in pregatire la Manga Otaku.

In 1814, faimosul artist japonez Hokusai, a creat o carte cu benzi desenate in alb si negru pe care le-a numit manga.

Interesul pentru acest tip de benzi desenate a devenit din ce in ce mai mare, depasind granitele Japoniei, astfel ca in prezent manga este un adevarat fenomen cultural : exista in toata lumea mii de site-uri de gen, forumuri, carti, reviste, cluburi ale ilustratorilor. Multe dintre cartile manga sunt renumite in toata lumea, ating cote de vanzari fabuloase iar unele dintre ele sunt adaptate in seriale de animatie.

Anul acesta, la Salonul de carte de la Paris organizatorii au creat in cadrul expozitiei Village Manga, o sectiune dedicata acestor publicatii, informeaza editura.