Actrita Gabriela Popescu a fost rasplatita cu Marele Trofeu al Galei Star de la Bacau pentru rolul remarcabil din spectacolul Copilul din spatele ochilor, montat de regizoarea Liana Ceterchi dupa textul autoarei israeliene Nava Semel. Spectacolul Copilul din spatele ochilor este o coproductie ArCuB si Asociatia IF... DACA/ PENTRU FEMEI.

Juriu format din criticii Florica Ichim, Carmen Mihalache, Andreea Dumitru, Stefan Oprea si Mircea Morariu a votat in unanimitate recitalul Gabrielei Popescu drept castigator al unui concurs la care au participat timp de 7 zile importante creatii actoricesti.

Copilul din spatele ochilor este un spectacol emotionant sustinut de puterea simplitatii: o scenografie minimalista (un pestisor intr-o punga, un scaun si o panza) si mult har artistic vorbesc despre disperarea unei mame care naste un copil cu Sindrom Down. Drumul parcurs de aceasta prin labirintul emotiilor ne poarta de la ura, pana la iertare si iubire pentru copilul care aduce un miracol in sufletele celor din jur, dandu-le lectia bucuriei de a trai.

„Abia cand am inteles ca dezechilibrul e in mine, in bariera egoista de a ma interesa numai de mine, mi-am dat seama ca scurtez si mai mult timpul pe care Dumnezeu mi l-a dat. Prin bunatate, generozitate, iubire, poti castiga chiar nemurirea. Pretul suferintei merita trait pana la capat“, a declarat actrita.

Acest premiu recunoaste puterea si talentul actritei Gabriela Popescu de a sustine un one-woman-show povestind despre tema universala a suferintei care naste iubire.