Consilierul prezidential Andrei Muraru, fost sef al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, va lansa sambata, in cadrul Targului de carte Gaudeamus, volumul "Visinescu, tortionarul uitat. Inchisoarea, crimele, procesul".

Visinescu, tortionarul uitat - de Andrei Muraru Foto: Polirom

Cartea, editata de Polirom, in colectia "Historia", pune in prim-plan procesul tortionarului Alexandru Visinescu, in cadrul caruia "au fost prezentate marturii si documente de arhiva ce atesta o istorie a suferintei, istoria "inchisorii tacerii", Rimnicu Sarat, unde doar gemetele "dusmanilor poporului", urletele si zanganitul lanturilor spargeau linistea mormintala ce domnea de obicei printre detinuti".

Lansarea va avea loc sambata, 25 noiembrie, de la ora 11.30, la Targul de Carte Gaudeamus, in Sala Cupola (Pavilionul Central Romexpo) - standul Editurii Polirom.

La dezbaterea pe marginea volumului semnat de Andrei Muraru sunt invitati Cristian Tudor Popescu, Ion M. Ionita si Claudiu Pandaru, iar discutia va fi moderata de George Onofrei.

Andrei Muraru a fost director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) in perioada 2012-2014, in prezent el ocupand functia de consilier prezidential pentru relatia cu societatea civila.