Joi, 6 martie, a avut loc Gala de fundraising pentru Ideo Ideis IX, prima actiune de strangere de fonduri pentru organizarea editiei din aceasta vara, gala gazduita de Godot Cafe Teatru. Evenimentul a inceput cu spectacolul "Never let me go", prezentat de trupa AS, castigatoare a premiului Godot la editia a opta a festivalului si a continuat cu licitatia a 18 obiecte oferite de personalitati si actori celebri, sustinatori ai Ideo Ideis.

Licitatie pentru Ideo IdeisFoto: Vlad Catana

Cei aproximativ 100 de invitati prezenti la eveniment au avutocazia sa achizitioneze urmatoarele obiecte: disc si volum de poezii oferite de Nicu Alifantis, papion oferit de Radu Beligan, afis al spectacolului "Unchiul Vania" oferit de Andrei Serban, tablou editia VIII Ideo Ideis - oferit de Cooperativa de Arta, tricou din spectacolul "Biloxi Blues" oferit de Tudor Chirila, cana TIFF oferita de Tudor Giurgiu, afisul spectacolului "Un pic prea intim" - semnat de Andi Vasluianu si de fiica sa, triptic de tablouri oferit de Medeea Marinescu, textul spectacolului "Inima de caine" cu notatii personale - oferit de Marius Manole, tablou din spectacolul "Arta" oferit de Vlad Zamfirescu, afis-tablou al concertului "Bach to Basics" oferit de Alexandru Tomescu, vas marocan pentru gatit oferit de Catalin Stefanescu, set cu stilou si pix oferit de Marcel Iures, tablou din spectacolul "Pocker" oferit de George Mihaita, joben oferit de Marian Ralea, sac de box oferit de Florin Piersic Jr si doua tricouri semnate pentru Ideo Ideis de catre Gabi Balint si Gheorghe Hagi - oferite de Radu Naum.

Licitatia a inceput de la suma de 100 euro pentru fiecare din aceste obiecte, iar suma totala rezultata in urma licitatiei este 5830 euro.

Printre invitatii prezenti la eveniment s-au aflat Marius Manole, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu, Lamia Beligan, Marcel Iures, George Mihaita, Marian Ralea,Tudor Chirila, Florin Piersic Jr, Catalin Stefanescu, precum si reprezentanti ai mai multor companii din Romania, parteneri strategici ai Ideo Ideis, jurnalisti, bloggeri si alexandreni care sustin festivalul inca de la primele editii.

"Anul acesta a fost pentru noi a doua experienta cu Gala de Fundraising Ideo Ideis. Am facut-o pentru prima data anul trecut si nu stiam daca este un lucru care va functiona an de an. Am constatat insa ca ne bucuram in continuare de un sprijin coplesitor. Cu siguranta ca suma rezultata in urma licitatiei reprezinta pentru festival un ajutor financiar atat de necesar, insa pentru noi, echipa Ideo Ideis, inseamna mult mai mult: este confirmarea faptului ca ceea ce facem e din ce in ce mai important, iar asta ne motiveaza sa o facem din ce in cemai bine. Pentru asta le multumim din suflet tuturor celor care au fost prezenti joi la Godot! Bineinteles ca va asteptam pe toti, ca in fiecare an, in august, la Alexandria!" Alexandru Ion, Co-presedinteIe Ideo Ideis

Fondat in 2006, Ideo Ideis este un eveniment gandit ca un proces de educatie alternativa, cu o experienta de 8 editii, o echipa permanenta stabila, 50 de voluntari care lucreaza in timpul festivalului, 250 de participanti, 9 trupe de liceeni care joaca pe scena de la Alexandria, un program complex de ateliere de dezvoltare personala, spectacole de teatru profesionist, invitati speciali si multe alte evenimente. Incepand cu editia VII, Ideo Ideis a primit marca Eveniment Responsabil, ca parte a proiectului Societal pentru responsabilizarea evenimentelor.