144 de pianisti, de pe toate continentele si-au dat intalnire la Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti”, desfasurat in cadrul EUROPAfest. Zile in care emotiile, notele muzicale si creativitatea s-au imbinat intr-un dans al sperantei, al dorintei de a fi cel mai bun. Intregul concurs s-a transformat intr-o oda inchinata pianului.

Jeunesses International Piano Competition "Dinu Lipatti"Foto: jmEvents.ro

Anul acesta, Finala pentru categoria de varsta 18-30 de ani se va desfasoara la Sibiu, in cadrul impunator al Salii Thalia. Vineri, 24 mai, incepand cu orele 19:00, cei mai buni pianisti vor avea onoarea de a canta alaturi de Filarmonica de Stat Sibiu intr-o atmosfera de sarbatoare.

Juriul concursului este international si cuprinde nume actuale ale scenei de muzica si profesori renumiti:

Anton Voigt / Austria - Presedintele juriului

Serban Soreanu / Romania

Gabriela Mayer / Irlanda

Ting Zhou / China

Horia-Sabin Dragoi / Romania

Festivalul promoveaza valorile si cultura prin celebrarea universala a muzicii de calitate. In ultimele zile de concurs, cei mai buni pianisti vor aduce bucurie si sensibilitate in sufletele spectatorilor.

Editia din acest an a fost una speciala, fiind dedicata marelui muzician, Dinu Lipatti. Dorinta organizatorilor a fost aceea de a onora si omagia marele artist si de a le reaminti romanilor de talentul pur, expresivitatea si rafinametul stilistic al extraordinarului pianist.

Filarmonica de Stat Sibiu este un amplasament cu valoare istorica pentru oras, fondata in 1949, pe a carei scena au urcat muzicieni de renume ce au incantat publicul prin concertele simfonice. Noul sediu al Filarmonicii, Sala THALIA, este un adevarat edificiu cultural. Grandoarea si rafinamentul salii creeaza o poveste de viata cusuta cu acorduri simfonice. Scena impunatoare, culoarea rosie, lojele, toate impresioneaza si te duc cu gandul la eleganta epocilor de altadata, inducand o atmosfera de vis, istorie si buna dispozitie.

Agenda completa a festivalului precum si alte informatii legate de EUROPAfest pot fi gasite pe site-ul oficial http://www.jmevents.ro/.