Curtea Veche Publishing isi invita cititorii in Club Control (Strada Constantin Mille nr. 4) marti, 23 aprilie 2013, la ora 19:30, la evenimentul de lansare a cartii Hartiile Masculului, de Silviu Gherman, volum care a fost pentru prima data prezentat in cadrul targului de carte Gaudeamus 2012. De aceasta data, in atmosfera informala din Control, cititorii il vor putea cunoaste in elementul sau pe Silviu Gherman, scriitor si muzician underground care se remarca prin excentricitatea sa si prin umorul sau de nisa. Lansarea cartii va fi urmata la ora 21.00 de un concert al trupei de pop sintetic Mes Quins, fondata de Silviu Gherman si Ovidiu Chihaia.

Hartiile MascululuiFoto: Curtea Veche Publishing

Silviu Gherman puncteaza ca volumul Hartiile Masculului s-a nascut din "misoginism, inadecvare si mai multe esecuri sentimentale", fiind o carte a unei lumi in care autorul a "trait ani de zile si in care nu vrea sa se mai intoarca". Volumul a fost primit cu mare entuziasm de publicul si fanii scriitorului, care il cunosc deja pe Silviu Gherman in calitate de muzician si comedian, primind in acelasi timp si recenzii foarte bune din partea criticilor.

"Fictiune postapocaliptica specista, fantasy evolutionist, distopie falica si/sau gendermorfoza sociala, Hirtiile Masculului functioneaza, prin dimensiunea sa fantezist-parodica, si ca o posibila critica la adresa naturii umane, cum noteaza Marius Chivu in recenzia cartii. Masculii prezentati drept un gen inferior, reproductibili dar inutili reproducerii, folositi uneori ca instrument al orgasmului de catre femeile atotputernice, superioritatea de gen trecuta prin procesul reciclarii organice, sexualitatea devianta, dependenta de tehnologie si increderea oarba in stiinta, cruzimea fata de animale si natura ostila - toate confera acestui roman punk posibile accente filozofice. (...) Cu umor negru si atmosfera sordida, plin de scene ce abunda in absurd si grotesc, construit cu o fantezie debordanta si cu un imaginar organic a la Cronenberg, inventiv lexical si variat stilistic (Masculul scrie, la un moment dat, scenariul falsei revolutii sub forma unei operete), romanul lui Silviu Gherman este, de departe, cea mai stranie carte publicata anul trecut, singulara si, mai ales, promitatoare pentru o viitoare, mai consistenta si mai vizibila, nisa punk in literatura noastra."

Silviu Gherman este din Brasov, unde a urmat liceul de arta. In studentie s-a mutat in Bucuresti, unde a oscilat intre o facultate administrativa si una de actorie. Azi este actor doar cu numele si lucreaza la o corporatie. In 2008 a infiintat Mes Quins, o formatie de pop sintetic cunoscuta ca "floarea undergroundului". In acelasi an a inceput sa posteze regulat pe pagina sa de Youtube scurte filme comice. In 2012, cel de-al treilea sau roman, Hartiile Masculului a fost publicat la Curtea Veche Publishing.