Teatrul de Animatie Ţandarica organizeaza în perioada 22 noiembrie – 1 decembrie 2012 cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie”. Această ediție a festivalului are ca motto ”Construim poduri. Trecem granițe” și are scopul de a aduce în atenția publicului român diferite stiluri ale teatrului de animație și ale teatrului vizual din lume.

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animație, editia a VIII-aFoto: Afis festival

Timp de 10 zile vor avea loc la Teatrul Țăndărică, Teatrul Bulandra-Sala Toma Caragiu, Teatrul Nottara, Școala nr.3 și Spitalul Fundeni spectacole de teatru pentru copii și adulți jucate de trupe de profil din România dar și din străinătate ( China, Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania), numeroase workshop-uri, lansări de carte, expoziții și conferințe susținute de personalități remarcabile din lumea teatrului mondial.

Primul eveniment din cadrul celor 50 cuprinse in programul festivalului îl constituie vernisajul unei expoziţii inedite care prezintă o serie de schiţe scenografice pentru teatrul de păpuşi şi pentru teatrul dramatic, semnate de baronul George Löwendal, un nume care a făcut istorie în arta plastică românească. Prezentate de Fundatia Löwendal expoziţia va începe la orele 17.00 şi reprezintă un "arc peste timp" reuşind să facă conexiuni între diversele modalităţi de expresie artistică.

Reprezentaţia “Călătoriile lui Nils”, producție a Teatrului Beilei din Guangzhou, China pe scena căruia s-a jucat, cu succes, în luna septembrie 2012, spectacolul Teatrului de Animație Țăndărică,”Alice în țara minunilor”, în cadrul programului cultural “Anul dialogului intercultural: Uniunea Europeană-China”, va deschide seria de spectacole a acestei a 8-a ediții. Reprezentația în limba română a spectacolului va avea loc la orele 18.00, la sala Lahovari din strada Eremia Grigorescu, nr. 24. Scenariul și regia sunt semnate de Yu Mo Lin, scenografia de Wang Honggang, compozitor Zou Kaiyan. Traducerea piesei în limba română a fost asigurată de Simona Micloș, iar dublarea vocilor personajelor a fost realizată de către actori ai Teatrului Țăndărică.

La evenimentul inaugural vor lua parte o serie de oficialități diplomatice în misiune la București dintre acestea confirmând participarea, doamna Huo Yuzhen, ambasador al Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Ambasadorul Statului Israel, Ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei și reprezentanți ai Ambasadei Elveției, Anglie, Germaniei si Poloniei. De asemenea, va fi prezent juriul festivalului format din critici teatrali și manageri din domeniului cultural din România și din străinătate.

Pe parcursul celor 10 zile vor avea loc spectacole, workshop-uri, conferințe, lansări de carte, expoziţie de desen şi schiţe scenografice şi numeroase alte surprize.

Festivalul este organizat de catre Teatrul de Animatie ŢĂNDĂRICĂ împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti. Acestui eveniment i s-au asociat: Ministerul Culturii și Patrimoniului Cultural (partener), Assitej Romania, Unima Romania, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, cu sprijinul Institutului Cultural Italian, RATB