Joi 15 noiembrie, intre orele 14.00-19.00, Filarmonica “Banatul” din Timisoara gazduieste a doua editie a “Expozitiei de Flaute” a atelierului “Wiener Floetenwerkstatt” din Viena. Cu acest prilej, Werner Tomasi, unul dintre cei mai insemnati constructori de flaute din Europa, fondatorul atelierului “Wiener Floetenwerkstatt” din Viena, va fi prezent in orasul de pe Bega, informeaza organizatorul evenimentului.

Expozitia prezinta modele de flaute pentru elevi, studenti si profesionisti ale unor constructori deja consacrati (Tomasi, Yamaha, Pearl, Altus, Sankyo, Muramatsu).

Un aspect interesant al acestei expozitii este faptul ca toti flautistii prezenti, elevi, studenti, amatori sau profesionisti care vor sa cunoasca amanunte legate de natura constructiei instrumentului, conceptia actuala despre sunet si caracteristicile timbrale ale flautului, vor putea “profita” de prezenta constructorului Werner Tomasi la expozitie, pentru a-i adresa personal intrebari. De asemenea vor putea incerca si compara flautele expuse.

Vizitatorii expozitiei sunt invitati sa isi aduca flautele personale care necesita mici reparatii ce vor putea fi efectuate pe loc, gratuit, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

A doua editie a expozitiei de flaute este organizata de Vlad Colar, flautist al Filarmonicii “Banatul” Timisoara impreuna cu Mihaela Anica (Reprezentant “Wiener Flotenwerkstatt” in Romania) si cu sprijinul domnului Ioan Garboni director al Filarmonicii “Banatul” Timisoara.