Halkidiki este în topul preferințelor românilor care aleg să își petreacă vacanța de vară în Grecia. Este aproape, circa 10 ore de condus, nu este nevoie de feribot, iar peisajele și plajele sunt năucitor de frumoase. Vă prezentăm 7 plaje superbe de pe Sithonia, brațul mai liniștit al peninsulei, pe care este păcat să le ratați dacă mergeți în zonă.

PortokaliFoto: Hotnews

Portokali Beach

Portokali Beach se află pe brațul Sithonia, între Sarti și Vourvourou. Apele turcoaz, pădurea de pini, nisipul fin dar și pietrele cu forme spectaculoase fac din această plajă una dintre cele mai frumoase și căutate plaje din Sithonia.

De exemplu, din Sarti se organizează excursii cu vaporașul către această destinație de câteva ori pe săptămână.

Este o zonă unde se poate sta la liber și o zonă cu sezlonguri, oferite gratuit pentru cei care consumă băuturi de la beach bar. Prețurile sunt decente. De exemplu o cafea costă între 3 și 4 euro, o apă 50 de cenți, o limonadă 4-5 euro.

Plaja nu este bine semnalizată, fiind doar o mică tăbliță pe marginea drumului de coastă, dar puteți folosi GPS-ul pentru a ajunge. Pont: în weekend plaja este foarte aglomerată. Dacă stați mai multe zile în zonă, vizitați plaja într-o zi a săptămânii.

Fava Beach

Fava Beach se află în Vorvourou, fiind una dintre cele două mari plaje ale localității. Este mai puțin cunoscută de turiști și sunt de fapt 6 plaje în una. Stâncile abrupte care coboară în mare formează 6 compartimente astfel că ai parte de intimitate.

Plaja nu este amenajată, iar în prima parte a zilei nu este umbră, iar dacă nu vă place să stați la soare, trebuie să luați o umbrelă generoasă cu voi. În a doua parte a zilei stâncile umbresc o parte din plajă, fiind minunat pentru familiile cu copii mici care se pot juca în voie.

Pont: nu strică să aveți la voi niște papuci de intrat în apă deoarece sunt pietre la intrarea în apă.

Lagonisi Beach

Lagonisi Beach se află între Vourvourou și Nikiti. Apa este incredibil de limpede, nisipul fin, iar atracția este micuța insulă legată de plajă printr-o limbă de nisip.

Plaja este amenajată, accesul fiind contra cost, 5 euro de persoană. Taxa cuprinde accesul în parcarea amenajată și șezlong. Separat se pot achiziționa băuturi și mâncare de la bar. O cafea costă între 3 și 5 euro, de exemplu, iar o pizza mare - 10 euro. Se pot închiria și hidrobiciclete, caiace sau SUP-uri la prețuri cuprinse între 10 și 20 de euro/oră.

Karidi Beach

Karidi Beach este cea mai cunoscută plajă din Vourvourou. Este tot neamenajată, dar mai aglomerată decât Fava Beach. Pădurea de pini ajunge până pe plajă. Lângă plaja principală sunt câteva golfulețe cu mici plaje, care de obicei sunt pustii.

Pont: este perfectă pentru familiile cu copii mici deoarece intrarea în apă este foarte lină, cei mici având vreo 20 de metri spațiu de joacă până să ajungă la apă adâncă.

Porto Koufo Beach

Plaja se află în capătul brațului Sithonia, chiar lângă portul cu același nume, unul dintre cele mai mari porturi naturale ale Greciei, folosit în cel de-al doilea război mondial de submarinele germane Frumusețea acestei plaje este că la câțiva metri de mal, apa este extrem de adândcă, iar pământul îți dispare de sub picioare.

Kalamitsi Beach

Plaja se află în localitatea cu același nume. Frumusețea ei este că la câțiva metri de mal se află o mică insulă. Poți înota sau te poți plimba cu caiacul în jurul ei. Pe plajă se află o tavernă cu mâncare delicioasă și prețuri decente.

Pont: atenție la viespi.

Plaja din Sarti

Plaja din Sarti este uriașă, are o lungime de câțiva kilometri, vizavi sunt pensiunile și hotelurile, iar între plajă și drum este o promenadă amenajată și terase. Este aglomerat și animat aproape tot timpul, sunt zeci de terase unde poți mânca. Intrarea în apă este lină, nisipul fin, iar mare are o mulțime de nuanțe de turcoaz. Vizavi se vede muntele Atos, iar răsăritul este superb.

Pont: plaja și stațiunea sunt perfecte pentru alergători. O tură de la un capăt la altul și înapoi are cam 4 km.