Dupa ce primii europarlamentari au primit permisiunea de a-si pastra mandatele din legislativul romanesc pana la organizarea alegerilor pentru PE, a fost initiat si un proiect de lege prin care se modifica Statutul parlamentarilor, in sensul eliminarii temporare a incompatibilitatii dintre cele doua functii.

Juristii din cele doua camere ale legislativului nu se inteleg insa asupra banilor pe care ii vor incasa cei 35 de alesi.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat initiativa prin care parlamentarii cu "dublu mandat" vor beneficia de indeminzatia prevazuta prin lege, insa nu vor incasa diurna de sedinta.

Pe de alta parte, senatorii din comisia juridica au o viziune diferita fata de colegii de la Camera. Presedintele comisiei de la Senat, Peter Eckstein-Kovacs considera ca europarlamentarii, chiar si cei care vor ocupa aceasta functie temporar, nu pot beneficia nici de indemnizatia lunara, in valoare de aproximativ 40 milioane de lei, acordata de Parlamentul Romaniei.

Eckstein-Kovacs a afirmat ca va avea, zilele urmatoare, o intalnire cu presedintele comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Sergiu Andon, "pentru a pune in acord variantele celor doua comisii".