Cu toate ca de cele mai multe ori pe prima pagina a ziarelor apar vedetele de sex feminin de la Hollywood, cei care castiga cel mai bine in lumea showbiz-ului sunt barbatii. Atat cei din fata camerelor, si cat si din spatele lor acumuleaza venituri uriase.

Cei 25 de reprezentanti ai sexului masculin, prezenti in lista realizata de revista Forbes, acumuleaza venituri de circa 1,9 miliarde de dolari in decursul unui an, in timp ce primele 25 cele mai bine platite femei acumuleaza doar 671 milioane de dolari.

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care il au actorii in fata actritelor este longevitatea carierei. “Barbatii care joaca un rol principal intr-un film romantic in jurul varstei de 60 de ani nu reprezinta cazuri izolate”, a declarat Robert Thompson, fondatorul si conducatorul Centrului de Televiziune si Cultura Populara in cadrul Universitatii din Syracuse.

Galerie foto: Cei mai bine platiti barbati in lumea showbiz-ului

“Acest lucru nu este valabil si in cazul femeilor. Intotdeauna se va gasi un rol pentru o actrita renumita, insa pentru rolul principal de obicei se alege o actrita tanara.”

James Ulmer, autorul si creatorul a Ulmer Scale (ghid recunoscut de breasla ce releva puterea detinuta de starurile internationale), a declarat: “Cererea pentru femei care sa joace in filme de actiune este destul de mica.

Cu toate ca aceasta cerere a mai crescut in ultimii ani, studiourile de filmari considera ca realizarea scenelor de actiune este mult mai accesibila si mai indragita de public atunci cand rolurile sunt interpretate de barbati.”

Tom Cruise a castigat in jur de 67 de milioane de dolari pe parcursul anului, iar Denzel Washington doar 38 de milioane de dolari. Facand o comparative, Jodie Foster, una dintre actritele cel mai bine platite, a castigat doar 27 de milioane de dolari in aceeasi perioada.

Un alt lucru cu care expertii sunt de acord este faptul ca aceeasi discrepanta, poate chiar si mai mare, este valabila si in cazul regizorilor.

Cel mai bine platit regizor si cel mai bine platit barbat din showbiz este Steven Spielberg, care a obtinut 332 de milioane de dolari intr-un an. Insa castigurile vor continua sa apara pentru ca Speilberg lucreaza la “Transformers”, o noua serie a “Jurassic Park” si cea de-a patra parte a filmului “Indiana Jones”.

Un alt regizor foarte bine platit este George Lucas, care a obtinut in jur de 235 de milioane de dolari, multumita in mare parte realizarii “Star Wars” si contributiei la realizarea “Indiana Jones”. La realizarea celei de-a patra parte a “Indiana Jones” participa si Lucas, care este co-scenarist.

Lista celor mai bine platiti barbati din lumea showbiz-ului

1. Steven Spielberg - 332 milioane de dolari

2. Howard Stern - 302 milioane de dolari

3. George Lucas - 235 milioane de dolari

4. Jerry Seinfeld - 100 milioane de dolari

5. Dan Brown - 88 milioane de dolari

6. Jerry Bruckheimer - 84 milioane de dolari

7. Dick Wolf - 70 milioane de dolari

8. Tom Cruise - 67 milioane de dolari

9. Andrew Lloyd Webber - 56 milioane de dolari

10. Bruce Springsteen - 55 milioane de dolari

11. Dr. Phil McGraw - 45 milioane de dolari

12. Donald Trump - 44 milioane de dolari

13. Simon Cowell - 43 milioane de dolari

14. 50 Cent - 41 milioane de dolari

15. David Letterman - 40 milioane de dolari

16. Paul McCartney - 40 milioane de dolari

17. Peter Jackson - 39 milioane de dolari

18. Denzel Washington - 38 milioane de dolari

19. Neil Diamond - 35 milioane de dolari

20. Elton John - 34 milioane de dolari

21. Ray Romano - 34 milioane de dolari

22. Jay Leno - 32 milioane de dolari

23. Rush Limbaugh - 30 milioane de dolari

24. Rod Stewart - 30 milioane de dolari

25. Johnny Depp - 29 milioane de dolari