O invatatoare britanica a decis sa le cumpare droguri copiilor sai, pentru a evita ca acestia sa aibe probleme cu traficantii de droguri. Nicola Cooper, in varsta de 43 de ani, a declarat presei ca fumeaza canabis de cand avea 18 ani, iar cand a auzit ca si copiii ei au incercat drogul s-a hotarat sa ii scuteasca de unele neplaceri.

„Unii parimti le dau copiilor alcool sau tigari cand sunt mici. Eu le-am dat alor mei canabis”, a declarat aceasta, citata de publicatia The Times.

"Nu am vrut ca ei sa ascunda de noi, desi i-am avertizat ca nu e un lucru bun si ca ar trebui sa fie mai responsabili. Nu am dorit sa faca parte din vreo banda de drogati sau altceva mai periculos", a declarat Ian Leppard, sotul femeii.

In data de 15 iunie, in timp ce Cooper lua cina impreuna cu mama sa la un hotel din satul Ixworth, un politist s-a apropiat de masa lor ca sa o interogheze. Acesta i-a explicat ca are un mandat de perchezitie si trebuie sa-i cerceteze casa. Acolo a gasit 116 grame de canabis in valoare de 200 de lire sterline.

Femeia le-a autoritatilor ca le aducea copiilor canabis deoarece nu dorea ca acestia sa se implice in afaceri cu traficantii de droguri sau sa consume droguri mai puternice.

Invatatoarea a fost acuzata de posesie si comercializare de canabis si a fost destituita din functia de asistant pe care o detinela la scoala primara din orasul Barrow. Ea a declarat ca ii pare rau pentru ca a incalcat legea.