Doi candidati la alegerile locale programate pentru duminica, in Columbia, au fost impuscati mortal, cel mai probabil de gherilele de stanga, in timp ce isi desfasurau campania electorala. Presedintele Columbiei, Alvaro Uribe va oferi o recompensa de 25.000 de dolari pentru orice informatie ce va duce la arestarea celor vinovati, relateaza Reuters.

Mai multe persoane inarmate, banuite ca fac parte din grupul de rebeli FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia) au deschis focul asupra unui candidat la un post de primar, Gratiniano Murcia, si asupra unei alte persoane, care candida pentru un post in consiliu regional si Gratiniano Murcia, Carmen Liliana Polania.

Incidentul s-a petrecut in orasul El Diamante, din provincia Caqueta, dupa ce acestia ai iesit de la o intrevedere organizata in scopuri electorale. Politia confirma faptul ca au fost avertizati in privinta acelei zone, insa cei doi si-au urmat programul.

In total, cel putin 21 de candidati la functii de guvernatori, primari si membri ai adunarilor locale au fost ucisi in timpul campaniei electorale pentru alegerile care se vor desfasura duminica. Numarul exact difera insa, in functie de datele furnizate de Guvern si de observatorii scrutinului.

"Fortele Armate Revolutionare" (FARC) este considerata cea mai puternica organizatie paramilitara din Columbia, a carei ideologii sunt de inspiratie marxista.