Aflata la prima participare din istorie la un turneu final de fotbal in sala, reprezentativa Romaniei a fost invinsa de Portugalia, 0-3, in ultimul meci din grupa, ratand calificarea in semifinalele Campionatului European.

Echipa noastra a avut totusi o evolutie onorabila, nationala tarii gazda avand doar 4 suturi spre poarta mai mult decat Romania (raport: 21-25). Diferenta a facut-o "clasa" portughezului Ricardinho, autor a doua goluri, unul dintre ele fiind reusit chiar in secunda 57 a intalnirii.

A fost a doua infrangere suferita de tricolori dupa 1-7 cu Italia, medaliata cu bronz la editia precedenta a competitiei.

Romania se poate consola, la acest turneu final, cu debutul de senzatie materializat printr-un succes in fata Cehiei, 8-4, rezultat ce i-a permis sa termine grupa pe locul al treilea. In celalalt joc din a treia etapa a Grupei A, Italia "a zdrobit" Cehia, 4-0.

Klein-Matei, Molomfalean, Lupu si Gherman au inceput din primul minut confruntarea cu Portugalia, selectionerul Zoltan Jakab apeland pe parcursul meciului si la serviciile celorlalti jucatori: Rizan, Mihaly, Dobre, Stoica, Alpar si Szocs.

Clasament :

1. Italia 3j, 2 1 0, 7p

2. Portugalia 3j, 2 1 0, 7p

3. Romania 3j, 1 0 2, 3p

4. Cehia 3j, 0 0 3, 0p