Asa cum era de asteptat, incidentele provocate de suporterii dinamovisti si rapidisti la derby-ul din etapa a 15-a, disputat pe stadionul din Soseaua "Stefan cel Mare", au avut repercusiuni asupra celor doua echipe bucurestene.

Potrivit deciziei Comisiei de Disciplina, Dinamo va fi nevoita sa joace fara spectatori, urmatoarele doua meciuri de pe teren propriu. Rapidistii au fost mai norocosi, "alegandu-se" cu doar o singura etapa in care trebuie sa inchida portile arenei din Giulesti.

De asemenea, cele doua grupari au fost sanctionate si pecuniar, amenzile fiind de 50.000 de lei pentru "cainii rosii", respectiv 30.000 de lei pentru feroviari.

In urma acestor hotarari, echipa lui Walter Zenga nu va miza pe sprijinul suporterilor la partidele cu UTA (etapa a 17-a) si cu Gloria Buzau (etapa a 18-a), in timp ce formatia antrenata de Mircea Rednic va evolua in fata unui stadion gol la meciul cu FC Vaslui (etapa a 17-a).

Giulestenii au mai jucat de doua ori fara spectatori in acest sezon, in etapa a 8-a (0-0 cu Gloria Buzau) si etapa a 10-a (2-0 cu Farul).