Sirul demisiilor unor vicepresedinti ai PSD, din fruntea organizatiilor judetene perdante in alegerile locale, a continuat in acest sfarsit de saptamana.

Dupa Viorel Hrebenciuc (Bacau) si Dan Ioan Popescu (Bucuresti), sambata a venit randul presedintelui PSD Calarasi, Doru Ioan Taracila, sa-si prezinte demisia din aceasta functie, in urma analizei pe care organizatia judeteana a facut-o pe marginea rezultatelor obtinute la alegerile locale. La Calarasi, PSD a obtinut la locale un scor inferior celui din 2000.

Concret, partidul de guvernamant a pierdut primariile din toate orasele judetului. In aceste conditii, Taracila a decis sa respecte hotararea Delegatiei Permanente a PSD si sa-si “asume responsabilitatea politica si morala“ pentru acest insucces.

“Trebuie sa acceptati pozitia absolut fireasca intr-o democratie, si nu ingrata, in care ma gasesc, aceea de a demisiona din functia de presedinte“, a declarat Taracila.

DUBLA RENUNTARE. Scorul slab inregistrat de filiala PSD Calarasi a facut ca sambata, partidul de guvernamant sa nu obtina nici presedintia si nici vreunul din cele doua posturi de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Este pentru prima oara in ultimii 14 ani cand PSD pierde toate cele trei functii de conducere din Consiliul Judetean.

Sefia CJ a revenit PNL, iar cele doua posturi de vicepresedinte au fost obtinute de PD si PUR. Doru Ioan Taracila a adaugat ca intentioneaza sa demisioneze si din functia de vicepresedinte al PSD la nivel central. “Este incorect sa fiu vicepresedinte si, pe cale de consecinta, sa raspund de alt judet“, a spus Taracila.

PELERINAJ. Astazi expira termenul stabilit de Delegatia Permanenta a PSD pana la care sefii filialelor cu rezultate slabe trebuiau sa-si prezinte demisiile din functii. In cursul diminetii, conducerea PSD se va intalni cu presedintele Ion Iliescu pentru a-l informa cu privire la masurile de ordin organizatoric luate dupa alegerile locale.

ASUMARE

“Atunci cand corabia se scufunda, cel care trebuie sa-si asume raspunderea si sa plece ultimul de pe corabie este capitanul. De data aceasta, ca sa nu se scufunde corabia, comandantul trebuie sa-si asume raspunderea, si nu ceilalti.

De aceea, cu barbatie spun ca trebuie sa acceptati pozitia absolut fireasca intr-o democratie, si nu ingrata, in care ma gasesc, aceea de a demisiona din functia de presedinte“ - Doru Ioan Taracila, ex-presedinte PSD Calarasi

BISTRITA

Candidatul PSD la functia de primar al Bistritei, Adrian Muresan, care a pierdut alegerile, a fost numit presedinte interimar al organizatiei municipale. Muresan va conduce interimar organizatia Bistrita a PSD in urma demisiei lui Ioan Botis, care si-a asumat esecul partidului la alegerile locale. “Nu taiem capete pentru ca noi nu credem ca am obtinut rezultate slabe in alegeri.

Indiferent cine ar fi candidat la Bistrita, pierdea, fiindca s-a dat un vot politic“, a declarat Viorel Pupeza, liderul PSD Bistrita. El a mai spus ca lui Muresan i s-a oferit o sansa si ca presedintia organizatiei municipale nu este “un premiu de consolare“ pentru pierderea alegerilor.

In sedinta de analiza a rezultatelor alegerilor locale si-au prezentat demisiile secretarul organizatiei municipale, Ioan Martian, si presedintele organizatiei Ilva Mica.

DEMISII SI RECONFIRMARI

Sfarsitul de saptamana a adus si alte demisii in PSD, dar si reconfirmari in functii. Si-au dat demisia din fruntea unor organizatii judetene senatorul Viorel Balcan (Braila), Trifon Belacurencu (Tulcea), iar la Alba au demisionat presedintii organizatiilor municipale Alba- Iulia si Blaj, Marius Rotar si Ioan Solea.

Tot la Tulcea au fost inlocuiti Constantin Mocanu, din functia de presedinte al organizatiei municipale, si Gelu Olteanu, din functiile de prim-vicepresedinte al organizatiei municipale si vicepresedinte al organizatiei judetene.

Presedintele filialei judetene Brasov insa, deputatul Constantin Nita, a anuntat ca nu va demisiona, iar la Sibiu, seful organizatiei judetene, Ioan Cindrea, si presedintele filialei municipale, deputatul Gheorghe Suditu, au fost reconfirmati in functii. Nu in ultimul rand, la Arad, Dimitrie Musca a fost instalat presedinte interimar al organizatiei judetene PSD, in locul lui Dorel Popa.