"«Nu-si ascundea faptul ca este amarat, dar nu este adevarat ca firma sa era falimentara»."

In numarul nostru de ieri anuntam ca, in ziua si noaptea care au premers momentului sinuciderii, Mihail Erbasu a dat 44 de apeluri de pe telefonul sau mobil. In memoria telefonului au ramas ultimele zece numere apelate. Primele sapte au fost facute in cursul serii de 20 iunie, iar ultimele trei au fost facute dupa miezul noptii.

In total, este vorba de un apel pe un numar de telefon fix, opt date catre telefoane mobile si o eroare. Erbasu a format doar sase cifre dintr-un numar si a renuntat sa faca acel apel. Ultimele trei apeluri sunt cele mai interesante pentru ca doua dintre persoanele sunate de Erbasu au spus ca nu au simtit in glasul sau gandul sinuciderii.

Mai mult, ambele persoane au spus ca li s-au fixat intalniri pentru dimineata de 21 iunie. Este vorba de proaspat realesul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu si de Cristian Erbasu, fiul mai mare al magnatului, care conduce firma SC Constructii Erbasu SA.

Principala problema era ca ultimul apel facut de Mihail Erbasu nu a fost identificat, deoarece numarul format nu era memorat in agenda telefonului. Ieri, am aflat ca acest numar ii apartine publicistului Lucian Avramescu, directorul Agentiei AM Press, poet si mentor al multor scriitori care participau la cenacluri inca de acum doua decenii.

Din pacate pentru ancheta, Lucian Avramescu nu a raspuns la telefon, pentru ca era in judetul Prahova, unde mobilul sau nu are acoperire. Niciodata nu vom afla ce a vrut sa-i spuna Erbasu prietenului sau.