Tenisul romanesc a suferit marti o grea lovitura de imagine. Cel mai bine clasat jucator al nostru, Andrei Pavel, a fost invins in turneul de la Gstaad (Elvetia) de catre capitanul-nejucator al echipei de Cupa Davis al Elvetiei, Marc Rosset.

DIFERENTE. In varsta de 35 de ani, pe care-i va implini luna viitoare, Rosset l-a invins pe Pavel in doar doua seturi, scor 7-6, 6-4, dupa ce in urma cu mai putin de cinci luni il urmarea pe roman din scaunul de antrenor in partida de Cupa Davis, Romania – Elvetia.

Interesant este ca “veteranul“ elvetian, aflat momentan pe locul 144 in lume, participa la foarte putine turnee ATP la simplu, orientandu-se mai mult catre concursurile de dublu sau turneele challenger. La Gstaad, el a primit un wild-card din partea organizatorilor si a dat curs invitatiei mai mult pentru ca turneul se desfasoara in tara sa natala.

PALMARES. Marc Rosset a disputat primul sau meci in circuitul profesionist in urma cu 16 ani, castigand pana in prezent 15 titluri ATP si acumuland un castig total in valoare de 6.741.343 de dolari. Acum, Marc joaca din placere.