Pentru o tanara familie, inceputul casniciei este in ziua de azi o adevarata provocare. „Si noi am pornit de la lingura“, spun parintii, iar fara ajutorul lor cu greu am putea face fata inceputului. Mobilatul sumar al unui apartament costa bani grei.

De la mobila din pal melaminat, nerezistenta si de prost-gust, pana la cea italiana, eleganta si cu stil, diferenta se masoara in ani buni de strans cureaua.

"Pentru cei care nu isi permit nici macar varianta ieftina de mobilier din pal melaminat, raman ca o ultima solutie patul si masa «mostenite» de la bunici."

Buget mic, design pe masura

Daca nu aveti prea multi bani si vreti sa va aranjati, totusi, casa, aveti la dispozitie magazinele „de cartier“. Mobilier realizat de mesteri anonimi, din materiale, parca, recuperate, si cu un design discutabil pot fi achizitionate din aceste centre.

O sufragerie compusa dintr-o biblioteca, un coltar extensibil din piele sintetica si o masuta costa cel putin 27 milioane de lei. Pentru o camera matrimoniala, ai nevoie cel putin de un pat dublu, doua noptiere, un sifonier si cateva rafturi de biblioteca. Acestea costa in jur de 23.500.000 de lei. Cand pe lume apare si copilul, familia trebuie sa se gandeasca si cum ii aranjeaza acestuia camera.

Un pat, un birou, o biblioteca si un sifonier nu costa sub 8 milioane de lei. Dormitorul studentesc face si el 7.650.000 de lei. Pentru hol, o canapea cu trei locuri si doua fotolii te duc la inca 10.500.000 de lei. O bucatarie formata din sase corpuri costa 6.100.000 de lei. In total, putin peste 2.000 de euro. Dar pentru toate acestea nu se garanteaza o rezistenta prea mare in timp.

Dai un ban, da’ stii ca face

Mobilier de lux, din lemn de nuc, fag sau cires este varianta potrivita pentru cei cu gusturi rafinate, dar si cu ceva mai multi bani la pusculita.

Pentru sufragerie, o canapea cu doua locuri, un fotoliu de colt si un taburet, o biblioteca si o masuta de mijloc costa 1.516 euro. Camera tinerilor casatoriti duce undeva la 1.252 de euro. Nici pentru copil, mobilatul incaperii nu te face sa scoti mai putini bani din buzunar. Amenajatul interiorului unei astfel de camere costa 1.150 de euro.

Spatiul din casa rezervat studentului necesita un plus de atentie. De aceea, pentru acesta, pretul este de 1.400 de euro.

Bucataria este spatiul care necesita la fel de multa atentie. Pentru a pastra nota elevata, o astfel de bucatarie duce la aproape 1.700 de euro. Cu tot cu mobilatul unui hol, apartamentul aranjat dupa revistele de moda italienesti costa cel putin 8.600 de euro. Covoarele, lustrele, draperiile si aparatura electrocasnica sunt o alta cheltuiala, neluata acum in calcul.