Pelicula regizata de Geo Saizescu, a carei finantare de catre CNC este considerata de catre tinerii regizori "ilegala" si "aranjata", va miza pe asul din maneca al sexului, un capitol la care filmul romanesc n-a excelat niciodata, inclusiv dupa Revolutie, cand scenele de sex au fost tratate fie excesiv de vulgar, fie cu multa stangacie.

Daca in prima varianta din 1973 potentialul erotic al filmului era cel mult discret sugerat, avand in vedere vremurile pudibonde din Epoca de Aur, acum noul Pacala, interpretat de telegenicul Denis Stefan (dublura lui Andy Garcia in filmul "Modigliani", turnat anul trecut la Studiourile Buftea), are parte de experiente fierbinti filmate ca la carte, cum s-ar spune.

Scenariul prevede scene pasionante, mai ales ca Pacala, intruchiparea spiritului hatru al romanului dintotdeauna, este si un mare crai.

In noua versiune democratica, veteranul Saizescu va presara si scene incitante, fara a sari prea mult calul sau a rivaliza cu "Basic Instinct", ci "in limitele bunului- simt", ne-a asigurat producatorul filmului, Catalin Saizescu.

Ramane insa de vazut cat de mult va interesa publicul versiunea lui Saizescu despre amorezul pastoral Pacala, avand in vedere gusturile publicului actual, care se regaseste mai mult, judecand dupa incasari, in filmele unor regizori tineri precum Cristian Mungiu ("Occident") sau Radu Muntean ("Furia"), ale caror filme au avut conotatii erotice gustate de public, in special "Furia".

Oricum, versiunea erotizata a lui "Pacala" ii apartine regizorului care a reusit sa filmeze cu Kitty Cepraga, intr-un serial ("Patima rosie") la TVR trecut aproape neobservat, o secventa de topless in toata regula si singura de pana acum a vedetei.

Magda Catone, amanta de crailacuri

Unele iubite ale lui Pacala vor fi interpretate, printre altele, de fosta componenta A.S.I.A. din prima formula, actrita Teatrului National Anemona Niculescu, de tinerele actrite Alexandra Velniciuc si Georgiana Paraschivescu sau de mai coapta Magda Catone, care vor putea fi zarite dezbracate sau topless, in functie si de ingerintele montajului.

Daca Anemona va interpreta rolul Pacalitei, iubita lui Pacala, si va detine cele mai multe scene erotice cu protagonistul, spumoasa Magda Catone va fi una dintre amantele eroului.

Deocamdata, echipa filmului se afla in judetul Valcea, unde filmeaza la conacul lui Nicolae Balcescu, alaturi de o intreaga gradina zoologica, recte animalele domestice din recuzita lui Pacala.