Ministerul Afacerilor Externe a facut o serie de propuneri ministerului de resort de la Belgrad in vederea rezolvarii situatiei create in ce priveste acordarea vizelor de calatorie in Serbia si Muntenegru pentru cetatenii romani, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, noul director general al Directiei Afaceri Consulare a MAE , Cristian Gaginschi.

Cristian Gaginschi a declarat ca a fost semnalata de la bun inceput maniera greoaie de acordare a vizelor de calatorie pentru Serbia si Muntenegru, fiind propuse Belgradului atat suplimentarea numarului functionarilor de la oficiile consulare din Romania, cat si prelungirea orelor de lucru si modalitati diferite de procesare a vizelor.

Diplomatul roman a aratat ca pot fi organizate doua modalitati paralele de acordare a vizelor, una in regim de urgenta, pentru categorii profesionale specifice, iar alta pentru turisti. De asemenea, a spus Gaginschi, Serbia si Muntenegru poate lua exemplul Turciei, care acorda in prezent vize chiar la granita.