Cea mai recenta actiune a sefului Radioului public Dragos Seuleanu este transferarea frecventelor de unde medii ale postului Radio Romania Cultural la Antena Satelor. Modificarea, intrata recent in vigoare, este, la prima vedere, una pur tehnica. In realitate, afirma surse din interiorul institutiei, este vorba de o miscare menita sa ajute partidul de guvernamant.

Emisiunile pe unde medii pot fi receptionate pe o arie mai larga pe teritoriul Romaniei. Potrivit surselor citate, mai-marii Radioului public se bazeaza pe faptul ca Antena Satelor nu este un post care sa fie monitorizat cu aceeasi intentie, cum se intampla, de pilda, cu Radio Romania Actualitati. Antena Satelor emite pe unde medii si acopera tot sudul Romaniei - 18 judete.

In grila de programe se afla emisiuni precum "Ministerul Administratiei si Internelor in slujba comunitatii rurale". Potrivit surselor citate, cresterea ariei de acoperire a Antenei Satelor ascunde, sub masca unei miscari de modernizare a radioului public, o noua tentativa de sprijinire a partidului de guvernamant.

Acesta ar fi si unul din motivele pentru care la dezbaterea de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului a raportului de activitate al Radioului public nu au aparut probleme, asa cum s-a intamplat in cazul Televiziunii publice.

Sigur, ramane de vazut care va fi evolutia Antenei Satelor, dar si pana acum au existat semne de intrebare privind prestatia Radioului public, cel mai edificator exemplu fiind modul in care a acoperit acest post cele intamplate la referendumul pentru Constitutie.