Fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica ar putea candida la sefia partidului, cu prilejul congresului ordinar din 2005, desi, anterior, promisese ca nu va reveni in viata de partid pana in 2008. Stoica ne-a declarat ca va lua decizia de a candida dupa alegerile parlamentare si prezidentiale din noiembrie, pentru ca, in acest moment, nu are "toate elementele" pentru a-si fundamenta hotararea.

El spune ca decizia de a candida la functia cea mai inalta in partid este legata de proiectul politic pe care l-a creat si pentru care a lucrat intotdeauna: un sistem politic bipolar, in care PNL sa reprezinte dreapta.

"Voi vedea dupa alegeri daca acest proiect poate fi realizat mai bine de catre o alta persoana, care sa fie mai bine plasata, fie in sondaje, fie in ceea ce priveste credibilitatea interna in partid", afirma Stoica. El crede ca formatiunea liberala poate reprezenta dreapta in sistemul politic bipolar fie prin fuziunea cu PD, fie asumandu-si rolul de vector al fortelor de centru-dreapta.

Valeriu Stoica nu vrea nici o functie in Executiv, daca Alianta PNL-PD va castiga alegerile. Daca intentia lui Stoica - desi neexprimata transant - va agita apele in partid, declaratiile recentului sau amic politic, Dinu Patriciu, ar trebui sa le linisteasca.

"Eu nu sunt interesat in nici un fel de functii si pozitii in politica", ne-a declarat, ieri, Patriciu, respingand informatiile cu privire la faptul ca ar dori sa fie premierul pe care il va desemna Alianta D.A. Omul de afaceri s-a declarat suparat de faptul ca presa vehiculeaza informatii cu privire la miscarile "gruparii Patriciu" din PNL: "Aceste afirmatii n-au nici un fel de sens.

Daca vreti, eu fac parte din gruparea Tariceanu, in sensul ca accentul trebuie pus acum pe unitate". Dinu Patriciu afirma ca nu este interesat nici sa candideze la sefia PNL: "Eu nu vreau decat sa imi vad de treaba, pentru ca am foarte multa. N-am timp de politica acum. Ma intereseaza pretul titeiului".

Pana acest moment, singurul care a anuntat ca isi doreste o functie in Executiv este Calin Popescu-Tariceanu, care a spus ca vrea sa fie premierul Aliantei.