PUR este pe cale sa isi piarda cel mai valoros primar: edilul-sef al Bacaului, Romeo Stavarache (PUR), negociaza cu PNL intrarea in partidul liberal. Conform unor surse din PNL, Stavarache a mai avut tentative de a intra in formatiunea liberala, chiar dupa alegerile locale, atunci cand partidul sau a decis sa se alieze cu PSD in Consiliul judetean Bacau.

Acest lucru l-a nemultumit profund pe primar, care facuse cu greu fata unei campanii electorale murdare, pusa la cale chiar de catre pesedistii locali al caror candidat era baronul Dumitru Sechelariu. Stavarache s-a intalnit atunci cu fostul presedinte al PNL, Theodor Stolojan, dar a ezitat sa isi paraseasca partidul.

Ruptura dintre Stavarache si PUR s-a adancit dupa ce formatiunea condusa de Dan Voiculescu a luat hotararea sa se alieze la nivel national cu PSD si sa mearga impreuna in alegerile parlamentare si prezidentiale.

Stavarache nu a venit la lansarea oficiala a Uniunii PSD+PUR, iar, ulterior, a amenintat ca, in calitate de sef al filialei Bacau, nu va trimite pe nimeni sa candideze pe listele parlamentare pesedist-urmaniste. Liberalii au profitat de dezacordul dintre primar si PUR, propunandu-i sa vina la PNL.

Negocierile, care dureaza de cel putin o luna, s-au purtat atat la nivel local, intre Stavarache si vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur, cat si central. Primarul Bacaului s-a intalnit, joi, cu presedintele interimar al PNL, Calin Popescu-Tariceanu, si au perfectat acordul, urmand ca protocolul sa fie incheiat in zilele urmatoare, dupa ultime discutii intre Flutur si Stavarache.

Se pare ca liberalii i-au promis lui Stavarache - pentru colaboratorii acestuia - doua locuri pe listele parlamentare ale Aliantei, dintre care doar unul eligibil. Mai trebuia ca PNL sa isi convinga filiala din Bacau sa accepte acest lucru.

Daca lucrurile merg in directia dorita de ambele parti, intrarea lui Romeo Stavarache in PNL va fi anuntata saptamana viitoare, intr-o conferinta de presa extraordinara.