Antrenorul Ioan Andone ii acuza pe Dorin Semeghin si pe Adrian Iordache

Dinamo a pierdut, duminica seara, derby-ul din Giulesti, scor 1-2, si iese astfel din lupta pentru titlu, care a devenit o afacere in trei: FC National, Steaua si Rapid. “Am jucat bine, dar doua nesincronizari intre Semeghin si Iordache ne-au costat victoria! Ne-a ramas sa tragem la locul doi”, a declarat dupa meci antrenorul dinamovist Ioan Andone.

In fata Rapidului, Dinamo, care a bifat a cincea infringere in 10 etape, a punctat cu precadere la impresia artistica. Adus asta-vara cu surle si trimbite de la Ceahlaul, internationalul de tineret Lucian Burdujan a marcat duminica primul sau gol intr-un meci oficial pentru giulesteni.

Toate reusitele partidei au fost marcate cu lovituri de cap. Dorin Semeghin si Adrian Iordache erau oamenii de marcaj ai rapidistilor Robert Ilyes si Lucian Burdujan. Stoperul Iordache si fundasul stinga Semeghin, scosi tapi ispasitori pentru esecul din Giulesti, sint jucatorii care i-au dat cele mai mari batai de cap lui Ioan Andone in ultima perioada.

Acum o luna, cei doi, impreuna cu Dorin Goian, au fost implicati intr-un accident rutier, in urma caruia Iordache s-a ales cu un dosar penal pentru omor. Jucatorii se intorceau la cinci dimineata de la un chef in Pitesti si se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. Ancheta in acest caz este in plina desfasurare.

“Seme”, chefliu notoriu

“Eu sint vinovat daca Semeghin s-a imbatat”, isi dadea singur palme Ioan Andone acum citeva zile, suparat ca actele de indisciplina au dus echipa la mijlocul clasamentului. Iordache a revenit in prima garnitura la Dinamo acum doua etape, la meciul de pe teren propriu cu Gloria Bistrita. Semeghin este un chefliu notoriu. Viata lui de noaptea este mai agitata decit a lui Adrian Mutu.

“Ando” nu ia taurul de coarne in cazul lui “Seme” pentru ca acesta face si lucruri bune pe teren, cum a fost centrarea de la golul lui Danciulescu. Se pare insa ca, la iarna, cind este programata remanierea lotului, Semeghin si Iordache vor fi indepartati.

Andone este din ce in ce mai convins ca actele de indisciplina au dus la situatia ca Dinamo sa priveasca din afara lupta pentru titlu si este decis sa nu mai tolereze betiile jucatorilor. Dinamovistilor nu le-a ramas decit sa lupte pentru Cupa Romaniei. In “optimi”, Dinamo va infrunta, miine, divizionara B Gaz Metan Medias, antrenata de Ioan Ovidiu Sabau.

Capitanul Florentin Petre (salariu anual de 100.000 de euro ) a luat ieri foc cind a auzit declaratia directorului executiv Cristi Borcea: “Din iarna, vom remania lotul. Jucatorii de la Dinamo au cele mai mari contracte din Divizia A”. “S-ar putea sa nu ma mai prinda returul la Dinamo”, i-a replicat Petre lui Borcea.

Rapid, campioana derby-urilor

Rapid a scos practic Dinamo din cursa pentru titlu si n-a pierdut nici un punct in meciurile disputate pe stadionul din Giulesti in aceasta editie de campionat.

“Sint mindru ca am cistigat toate derby-urile bucurestene in acest tur”, a exclamat la final Razvan Lucescu.

La o jumatate de ora dupa terminarea jocului, tehnicianul a sarutat-o pe obraji pe Speranta, secretara clubului Rapid, care acuza ameteli si i se facuse rau. Dupa ce Razvan a pupat-o, fata si-a revenit ca prin minune din lesin. Giulestenii au petrecut dupa meci la un pahar cu bere.