Fondurile de creditare a IMM-urilor au fost micsorate cu 200 miliarde de lei, suma care a fost repartizata la alocarile bugetare din 2005 pentru formarea profesionala, la votarea proiectului bugetului asigurarilor sociale in Comisiile reunite de buget, finante si banci.

Pe motiv ca IMM-urile nu si-au folosit banii alocati in 2004, Comisiile parlamentare de buget-finante au aprobat, miercuri, proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru 2005, suplimentand cu 200 miliarde de lei alocarile bugetare pentru formarea profesionala. Senatorii si deputatii au decis ca suma sa fie luata din fondurile destinate creditarii IMM-urilor.

Suplimentarea s-a facut la sugestia secretarului de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, deoarece in anul 2004 au fost utilizate doar 1000 miliarde lei din fondurile pentru creditarea IMM-urilor, in buget fiind prevazuta suma de 1500 miliarde lei.

In proiectul de buget pentru 2005 fusese prevazuta suma de 1600 miliarde lei pentru creditarea IMM-urilor, insa acum aceasta se va diminua la 1.400 miliarde lei, prin amendamentul aprobat de parlamentari.