PRM, UDMR, Uniunea Nationala PSD+PUR si Alianta "Dreptate si Adevar" PNL-PD vor aparea in buletinele de vot pentru alegerile parlamentare exact in aceasta ordine. Reprezentantii partidelor din cadrul Biroului Electoral Central (BEC) au participat ieri alaturi de judecatori la tragerea la sorti a ordinii in care formatiunile politice cu reprezentare parlamentara vor aparea pe buletinele de vot.

Presedintele BEC, Emil Ghergut, a pregatit special pentru acest moment patru pliculete cu lipici in care a introdus hartiute cu numele formatiunilor politice mentionate mai sus. Extragerea s-a facut dintr-un bol transparent, ca sa nu existe dubii. Ghergut a impaturit la fel toate pliculetele si si-a pus un coleg sa le amestece.

Ordinea stabilita va fi respectata la tiparirea buletinelor de vot din toata tara.

Purtatorul de cuvant al BEC, judecatorul Victor Pasca-Camenita, a precizat ca, dupa cele patru formatiuni parlamentare, pe buletinele de vot vor fi inscrise listele de candidati ale partidelor si aliantelor neparlamentare si ale organizatiilor apartinand minoritatilor nationale, conform prevederilor Legii electorale.

"Ordinea in care acestia vor fi tiparite pe buletinele de vot va fi stabilita, in fiecare circumscriptie in parte, de presedintii Birourilor electorale de circumscriptie.

In situatia formatiuniilor neparlamentare, tragerea la sorti se va desfasura in doua etape, primele fiind formatiunile care au depus liste de candidati atat pentru Camera Deputatilor, cat si pentru Senat", a explicat Victor Pasca-Camenita.

El a mai anuntat ca doar Uniunea Nationala PSD+PUR, Alianta DA PNL-PD, Partidul Ecologist Roman si Partidul Socialist Unit au depus liste complete de candidaturi.