Epopeea lui Dinel Staicu in postura de patron al Universitatii Craiova isi consuma in aceste zile ultimele clipe. Patron al oltenilor din vara lui 2002, acesta este pe punctul de a-si lichida toate legaturile cu echipa de fotbal, un prim pas fiind reprezentat ieri de reducerea cu peste o suta de miliarde de lei a capitalului social al societatii care finanteaza clubul.

Practic, de la 109 miliarde, oltenii mai conteaza acum doar pe patru miliarde. Cu toate acestea, Staicu a tinut ieri sa-i asigure pe fotbalisti ca-si vor primi banii pana la ultimul cent: "Ei trebuie sa stea linistiti si sa bata pe Dinamo. De fapt, chiar sunt hotarat sa maresc prima de victorie de la 15.000 de dolari la 20.000 de dolari".

Asa cum s-a vehiculat tot mai insistent in ultimul timp, "alb-albastrii" vor trece sub comanda Primariei, care insa nu va putea baga nici un ban pana pe data de 10 ianuarie, cand edilii vor putea umba la bugetul pe anul viitor. "Nu este nici un fel de problema. O sa ma ocup tot eu de cheltuielile necesare pana atunci si-mi voi recupera banii dupa aceea.

Este un fel de imprumut pe care-l acord, fara dobanda, autoritatilor", a mai declarat ieri Staicu.

Referitor la faptul ca a reusit sa convinga institutiile municipale sa preia echipa, Staicu a explicat: "Le-am bagat echipa pe gat! Am procedat golaneste cand am ales aceasta perioada, pentru ca era mijlocul campaniei electorale si stiam ca nici un consilier nu va indrazni sa se opuna preluarii echipei de catre Primarie!".

La randul sau, consilierul Petre Gongu, care a fost delegat ieri oficial de Primarie sa poarte o discutie cu Staicu, a afirmat: "Deocamdata, Primaria nu a preluat echipa. Ne vom intalni din nou pe 25 noiembrie si vom stabili impreuna cum vom proceda in vederea trecerii Universitatii in subordinea noastra.

Oricum, cel tarziu pe 10 ianuarie, vom anunta numele noului conducator, antrenorul si lotul de jucatori. Nu vor fi insa probleme, deoarece, asa cum dam bani la filarmonica si la ansamblul Maria Tanase, vom putea da si la fotbal". De asemenea, Staicu a dezvaluit ca, in cazul in care autoritatile nu ar fi fost de acord sa preia echipa, nu i-ar mai fi introdus pe teren craioveni la meciul cu Dinamo.

Acesta a mai adaugat ca nu va iesi total din fotbal si ca intentioneaza sa cumpere un loc in Divizia B, unde sa formeze o noua echipa cu jucatori tineri. "O sa vedeti ca voi fi regretat la Universitatea, mai ales de catre cei care m-au tot contestat in ultima perioada. Eu am fost bine-intentionat.

Poate ca nu am realizat tot ceea ce mi-am propus, dar am tinut aceasta echipa in viata dupa ce am preluat-o intr-un moment in care existenta sa era in mare cumpana", a mai afirmat Staicu.