Campioni mondiali in 2001 cu echipajul de 8+1, dinamovistii Florin Corbeanu, Ovidiu Cornea, Daniel Mastacan, Nicolae Taga, Cornal Nemtoc si Ioan Florariu, au abandonat, fara voia lor, activitatea sportiva.

Nemultumiti de rezultatele obtinute de acestia in ultimii 3 ani, conducatorii forului de specialitate au hotarit sa renunte la serviciile lor. „Am decis sa taiem raul de la radacina. Comportamentul seniorilor a lasat de dorit in ultimii ani.

Iar punctul culminant a fost atins la Atena, unde au dat dovada de totala delasare. Au mers pe ideea ca nu vor prinde finala si nu au vrut sa se mai pregateasca. De aici si rezultatul, locul 13 din 13 echipaje prezente la start. Un astfel de comportament este inadmisibil la niste sportivi care se vor profesionisti.

Pe viitor, vom merge pe mina loturilor de tineret si juniori“, a declarat antrenorul Florian Grigore. Conform fostului tehnician al lotului masculin, sursa acestor necazuri este renta viagera: „De ce sa faci canotaj pe o indemnizatie de doua milioane cind poti sa stai acasa si sa iei 10 milioane?“.

Decizia antrenorului Florian Grigore de a renunta la „veterani“ a fost sustinuta si de fostul presedinte al FR de Canotaj, Dan Popper. „A fost o echipa extrem de recalcitranta. Nu au stiut decit sa emita pretentii. O sleahta de derbedei, din care nu se mai putea face nimic“, a declarat Popper.

Fara drept la replica

Canotorii nu au avut sansa de a se apara. Fara sa tina cont si de opiniile lor, conducerea federatiei a decis sa-i puna pe liber. „Toata lumea, si ma refer aici la antrenori, conducatorii federatiei sau ai clubului Dinamo, ne-a judecat numai din cele auzite de la domnul Grigore.

Nimeni nu a incercat sa afle si punctul nostru de vedere. Eu nu spun ca nu sintem vinovati, dar nu cred ca sintem singurii. Nu stiu de ce domnul Popper ne jigneste in felul acesta, avind in vedere ca nu ne cunoaste.

Am vorbit cu dinsul o singura data, in 2003“, a declarat Florin Corbeanu, cel care era desemnat de colegi sa ii reprezinte in relatia cu antrenorul. Mult mai transant, Daniel Mastacan a pus punctul pe i: „Canotajul masculin romanesc a ajuns aici din cauza domnului Grigore si a planului sau de pregatire.

Acesta nu stie cum se face un antrenament, doar nu a iesit niciodata cu barca pe apa. La noi, in canotaj, din 10 antrenori, 9 ori nu au practicat nici un sport, ori au facut altceva: judo, lupte“. Daca in fotbal, handbal sau volei, antrenorii sint cei care platesc pentru un insucces, in canotajul romanesc lucrurile stau cu totul invers.

„Cred ca sintem singurul lot din lume in care sportivii sint dati in bloc afara, iar antrenorii sint promovati. Dupa Atena, domnul Florin Grigore a fost numit antrenor federal, iar secundul Males a fost avansat principal“, a spus Ovidiu Cornea.

Reactivarea „batrinilor“

Numit dupa JO de la Atena antrenor coordonator al ambelor loturi olimpice, feminin si masculin, Mircea Roman nu vrea sa renunte la „batrini“. „Daca vrei sa faci performanta, ai nevoie si de batrini. Imi doresc sa reactivez o parte dintre «veterani». Am in vedere vreo 4, dar va trebui sa stau de vorba cu fiecare in parte.

De asemenea, este necesara o discutie cu cei din federatie“, a declarat Mircea Roman.