Consiliul National de Coordonare al Aliantei PNL-PD va decide, saptamana viitoare, daca ii va scoate pe directorii serviciilor deconcentrate din teritoriu de sub protectia legii functionarului public, astfel incat acestia sa poata fi inlocuiti de fiecare data cand se schimba puterea.

"Credem ca serviciile deconcentrate din teritoriu trebuie sa aiba o conducere politica si trebuie sa asigure punerea in practica a unui program de guvernare. Ei sunt in functia respectiva cat timp i-a numit guvernarea respectiva. Vine o noua guvernare, si-a luat bagajele si lasa locul reprezentantului viitoarei guvernari, neaducand atingere statutului de functionar public.

Evaluarea pe care noi o facem este sa pastram totusi coerenta statutului functionarului public printr-o persoana: secretarul general", a declarat, ieri, vicepresedintele PD Adriean Videanu. El a insistat insa ca, deocamdata, Alianta a numit o comisie care sa evalueze aceste propuneri.

Din comisia care realizeaza aceasta evaluare fac parte ministrul Muncii, Gheorghe Barbu (PD), secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Victor Dobre (PNL), precum si viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban (PNL). CNC a discutat, miercuri seara, despre metodele de inlocuire a sefilor de directii descentralizate din teritoriu.

O solutie era transformarea acestora din functionari publici in demnitari. Liderii Aliantei si-au dat insa seama ca o asemenea decizie presupune cresterea spectaculoasa a numarului demnitarilor, cu privilegiile aferente, care va scandaliza opinia publica.

Drept urmare, s-a hotarat ca directorii generali ai acestor directii sa fie angajati pe un contract de management, cu perioada limitata, adica sa poata fi inlocuiti de fiecare data cand se schimba puterea. Aceasta initiativa a liberalilor si pedistilor urma sa fie discutata, ieri, cu premierul Calin Popescu Tariceanu.