Sfatuit de Dragomir, Staicu ar da Universitatea pe mina unor antrenori de virsta a treia

"Nu mi-ar fi frica sa preiau Craiova, chiar daca este pe ultimul loc. La ce lot are, ar fi trebuit sa se bata la titlu, nu la retrogradare. Patronul e cam nebun si au fost multe convulsii, de aceea au ajuns in aceasta situatie. Daca m-ar contacta alta echipa as fi spus "Nu" din start, dar daca as primi o oferta de la Craiova, m-as mai gindi.

Eu am fost singurul ardelean care a cucerit inima oltenilor si sint si-acum simpatizat la Craiova." Emeric Ienei

"M-am lasat de antrenorat, ca sa-mi plimb nepotelele prin parc. Dar asta a fost de mult. Citeodata, m-apuca dorul de gazon. Asa ca nu exclud posibilitatea de a prelua, in curind, o echipa de club. Mai vorbim" Florin Halagian

"Nu stiu care este situatia la Craiova, dar n-as refuza un dialog cu cei de-acolo. In fotbal, multe se schimba de la o zi la alta. Te mai certi cu unul, te mai impaci cu altul... Eu accept sa stau de vorba cu toata lumea. Chiar daca ar fi fost in discutie o echipa din Divizia B, tot n-as refuza din start. Nu e frumos sa refuzi fara ca inainte sa stii despre ce este vorba!" Viorel Hizo

Universitatea Craiova aluneca incet, dar sigur spre Divizia B. Invinsa simbata, la Rimnicu Vilcea, de FC Arges, echipa intrata in intersezon pe mina olteanului Sorin Cirtu, formatia din Banie cauta disperata un antrenor care s-o salveze de la retrogradare. Pavel Badea, actualul tehnician al "juvetilor", are zilele numarate.

Imediat dupa meciul cu FC Arges, Pavel Badea s-a aratat dispus sa demisioneze. Ieri, intr-o sedinta desfasurata la sediul clubului, patronul Dinel Staicu a insistat pentru ca "Badita" sa ramina la echipa, cel putin pentru urmatoarele doua meciuri.

Miercuri, la Constanta, Universitatea infrunta Farul, in mansa-tur a semifinalelor Cupei Romaniei, iar simbata, cele doua formatii se intilnesc, tot pe stadionul "Gheorghe Hagi", in campionat. Totodata, Staicu i-a dat un ultimatum lui Badea: "Trebuie sa obtii un rezultat care sa ne dea sperante de calificare in finala Cupei, iar in campionat sa nu pierdem. In caz contrar, adio post!".

Militienii intre ei

Sfatuit de un alt fost militian, Dumitru Dragomir (presedintele Ligii), Dinel Staicu sustine ca a discutat telefonic cu Emeric Ienei (68 de ani), Florin Halagian (66 de ani) si Viorel Hizo (59 de ani), tehnicieni cu mare experienta in Divizia A.

Ienei si Hizo sint liberi de contract, in vreme ce "Hala" este director tehnic la loturile de juniori si tineret din cadrul FRF si pare nemultumit de munca de birou. Ienei si Halagian au mai pregatit in trecut "Stiinta". In cazul in care negocierile cu "batrinii" nu vor duce la nici un rezultat, in calcul vor fi luate variantele Ilie Balaci sau Nae Ungureanu.

"Badita", la un pas de bataie

La plecarea de la stadionul "Municipal" din Rimnicu Vilcea, antrenorul oltenilor a fost injurat de suporteri, care i-au cerut insistent demisia. Jandarmii l-au salvat cu greu pe Badea de furia contestatarilor. Citeva ore mai tirziu, la un popas in Dragasani, autocarul Craiovei a fost oprit de fani. Acestia au cerut iarasi "capul" antrenorului. Badea a sarit la bataie cu suporterii.

Doar interventia portarului Adnan Guso, care si-a scos cu forta antrenorul din mijlocul multimii, l-a salvat pe tehnician.

Plesan, luat in colimator

Nu doar Pavel Badea a avut de patimit. Si vedetei Mihaita Plesan i s-a cerut socoteala. "Nu joci nimic! Cu Steaua ai transpirat pe teren, acum nu! Cum vreti voi sa scapati echipa de la retrogradare, daca nu batem pe nimeni?", au strigat fanii furiosi. Mijlocasul oltean a evitat sa raspunda acuzelor, indreptindu-se spre autocar escortat de jandarmi. Conflictul a continuat ieri.

Un manunchi de zece suporteri a patruns in cantonamentul de la Lunca Jiului si a perturbat antrenamentul "juvetilor".

Declaratii dupa meci

Valeriu Rachita (fundas, Universitatea): "Ce sa mai spun?! N-ati vazut ca n-am jucat nimic?! Sintem distrusi!".

Mihaita Plesan (mijlocas, Universitatea): "Am ajuns rau de tot. De acum incolo va trebui sa inscriem la prima ocazie creata, pentru a avea sanse sa cistigam. Altfel, n-o sa batem pe nimeni".

Claudiu Dragan (atacant, Universitatea): "Ne trebuia mai multa ambitie in meciul cu Arges si, de-acum incolo, va trebui sa stringem rindurile".

Marius Sava (mijlocas, FC Arges): "Pentru a scapa de retrogradare, Craiova are nevoie de antrenor!".

Viorel Domocos (mijlocas, FC Arges): "Bai, oltenilor, stati linistiti! Nu va vad eu retrogradind in Divizia B. Sint alte echipe mai slabe decit a voastra".