Iata de ce. Sven-Goran Erickson, antrenorul echipei nationale de fotbal a Angliei, a devenit personajul principal al unei piese de teatru, la care se lucreaza deja si care are programata premiera pentru 8 aprilie, in tara de bastina a acestuia, Suedia. La drept vorbind, dupa cum spune si canalul BBC, Sven-Goran Erickson nu va aparea sub numele sau real, el fiind... nebotezat de catre producatori.

Personajul este gandit generic, nu are un nume, dar nu exista nici o indoiala ca este vorba de insusi celebrul antrenor. De altfel, si creatorii show-ulu, intitulat «O piesa in suedeza, engleza si italiana» au recunoscut ca, fara ca munca lor sa se vrea a fi o biografie, eroul este chiar Sven.

Tot ei au declarat ca au fost inspirati sa faca piesa de viata tumultoasa a acestuia si de nenumaratele sale aventuri amoroase, cu doamne vorbitoare de limbi foarte diferite. Se vede treaba ca Erickson nu prea avea nevoie de sfaturile lui Cyrano de Bergerac pentru a cuceri doamne...

In prezent, dupa rauri de cerneala ce au anuntat diverse aventuri ale pitorescului personaj, Sven-Goran Erickson o are ca partenera de viata pe italianca Nancy Dell’Olio. Povestea lor este clar suficient de suculenta pentru ca oricare dramaturg ce se gandeste sa o transpuna pe scena sa nu trebuiasca sa inventeze prea mult.

Prea la indemana, nu-i asa? Autorul comediei «O piesa in suedeza, engleza si italiana» este englezul Nick Grosso, ale carui opere au prins reprezentatii destul de apreciate la Londra. Pentru ziaristi, ceea ce a facut Grosso va fi indeosebi interesant. Multe dintre dialoguri abordeaza imixtiunea presei, in general, in viata unor oameni.

«Daca show-ul meu are succes si va fi bine primit la debutul de la Stockholm», a declarat Nick Grosso, «este foarte posibil sa il ducem si in West End».

Ce spune antrenorul Sven-Goran Erickson despre piesa? Mai nimic. Nici nu a promis ca se va duce la premiera, desi, in mod evident, va fi invitat. El este extrem de deranjat de atentia «bolnava» pe care Marea Britanie o acorda persoanei sale si spune ca, daca intelege sa se scrie despre ce face el in fotbal, nu pricepe de lumea este obsedata de viata sa personala.

Sincer? Pentru ca si el este obsedat de femei! Una dintre ele, Faria Alam, fosta secretara, a si vandut presei povestea relatiei lor trecute. Inca o data, dragostea inseamna bani...