Portile studioului in care unele dintre cele mai mari nume ale muzicii mondiale, inclusiv Beatles, si-au imprimat operele sunt deschise vizitatorilor! Un studio in care s-au produs sute de piese devenite hituri, ai carui pereti sunt impregnati de glume, discutii animate si chefuri, certuri, impacari si despartiri.

Sa intri in locul in care ele s-au desfasurat este cu siguranta o tentatie irezistibila pentru foarte multi oameni, intr-o lume care se hraneste inca din trecutul ei artistic. Canalul de televiziune BBC a anuntat recent ca studiourile londoneze de inregistrari "Abbey Road" vor putea fi vizitate de publicul larg, in regim de muzeu, dar cu intrarea gratuita.

Initiativa celor de aici are la baza prima editie a festivalului de film Abbey Road ("Abbey Road Film Festival") si onoreaza numeroasele coloane sonore inregistrate aici de-a lungul timpului pentru pelicule celebre.

"Am deschis usile studiourilor pentru ca toate acele persoane care isi mazgalesc numele pe peretii cladirii sau pe trotuarul din fata acesteia sa poata vedea ce se ascunde aici intr-adevar", a motivat frumoasa decizie David Holley, directorul executiv al EMI Studios Group din Marea Britanie.

Prima pelicula a carui coloana sonora a fost lucrata aici, in 1981, s-a numit «Raiders of the Lost Ark», compozitorul acesteia fiind John Williams. In studiourile Abbey Road, s-a lucrat de atunci muzica de pe coloana sonora a unor filme precum "Breaveheart", "Alien", trilogia "Stapanul inelelor", "Interviu cu un vampir", "Apollo 13", "Shrek" si seria "Harry Potter".

Cat despre partea muzicala... de unde sa incepem? Inregistrarile de acest tip au inceput cu foarte mult timp inainte, prin 1929, si a fost vorba de niste acorduri de muzica clasica.

Acesta este locul in care cei patru membrii ai trupei Beatles au petrecut nopti intregi compunand, cantand, scriind si, in cele din urma, imprimand, locul in care The Fabulous Four au inregistrat celebra melodie «All You Need Is Love», fiind folosit si de nume precum Simple Minds sau Mike Oldfield. Plus, mai nou, de Radiohead, Manic Street Preachers, Oasis si Gomez.

"Abbey Road" vor fi deschise publicului pana la sfarsitul lunii aprilie. Pentru cei care ajung acolo, cati vor fi, mai avem un argument: unele camere nu au fost renovate si redecorate!