Oriunde te duci in Romania, pe un varf de munte, in padure, pe litoral ori in cea mai indepartata si ascunsa pestera, te trezesti inconjurat de gunoaie. A ajuns gunoiul sa faca parte din peisajul nostru cotidian... Din nefericire, inclusiv viata politica se resimte. Romania arata ca un urias tomberon atat de plin incat se revarsa, manjindu-i in cadere pe toti...

Pe fondul bataliei pentru acapararea PSD dintre Ion Iliescu si Adrian Nastase ies la iveala suficiente elemente ce ar putea duce chiar la disparitia partidului de pe scena politica. Datorita faptului ca Justitia nu mai actioneaza la ordin politic legaturile PSD cu fenomenul crimei organizate au devenit transparente.

Fapt care sporeste degringolada si scade sansele castigarii procentelor visate de acest partid in eventualitatea unor anticipate indiferent de masurile nepopulare adoptate de actualul Guvern. Gunoiul pesedist, care deja se revarsa din tomberon, se reflecta in cazurile Corneliu Iacobov, Genica Boerica, Omar Hayssam...

Daca arestari de rasunet s-ar fi petrecut in urma cu doar sase luni, iar Ion Iliescu ar fi spus de pilda ca lui, ca presedinte al tarii, cazul Iacobov i se pare unul politic, cu siguranta ca in doar cateva zile personajul ar fi fost eliberat. Cum imixtiuni pesediste de acest gen nu mai sunt posibile, inculpatii nu mai sunt rapid pusi in libertate pentru a-si putea lua talpasita peste granita.

Se pare ca nici la PNL nu s-a pastrat prea multa curatenie din moment ce Guvernul inca poarta discutii cu parlamentarii liberali pentru care completarea noului formular al declararii averilor devine o corvoada. Unii cer sa nu fie obligati sa spuna care sunt averile sotiilor, ale fiilor... Altii nu doresc sa existe rubrica referitoare la tablouri de valoare ori bijuterii.

Astfel incat se poate deduce clar ca ori au acumulat deja averi pe care nu doresc sa le recunoasca, ori au intuit ei care ar fi supapele catre care si-ar putea orienta foloasele necuvenite. Pedistii nu se opun, insa la ei se resimte tot mai acut problema inexistentei unui lider cu potentialul necesar pentru asumarea rolului de locomotiva.

Daca exista vreunul in acest moment, calitatile sale sunt atat de subtile incat nimeni nu a reusit sa-l identifice. In lipsa unui conducator autentic, sunt destui pedisti care au perceput avansarea in diferite structuri ale statului ca pe o vaca de muls pentru a duce laptele direct acasa.

Si mizeria din PRM iese la suprafata zilele acestea. Daca pana acum secretele legate de "metamorfozarea" lui CVT in mare filosemit au tot fost maturate sub pres, acum nu mai incap acolo.

PUR, perceput dupa numai cateva zile de la primirea in randurile coalitiei drept "factorul imoral", ar trebui sa primeasca o replica pe masura imediat ce liderii sai vor incerca din nou sa santajeze cu iesirea de la guvernare pentru obtinerea unor noi si noi avantaje personale.

Cat despre Dan Voiculescu, surse bine informate (expresie in mare voga zilele acestea) sustin ca de fapt el insusi ar fi lansat zvonul ca ar suferi de o boala incurabila.

Asta pentru a starni un val de compasiune (probabil pentru procentul real de 0,6% pe baza caruia s-a strecurat la putere), dar mai ales pentru a-l putea acuza apoi pe presedintele Traian Basescu de faptul ca el ar fi "politician imoral" ce s-ar afla la originea promovarii unor barfe politice.

Din pacate exista multa mizerie si in presa, unii pentru rating ori tiraj au lansat, in cazul colegilor rapiti in Irak, tot felul de absurditati fara sa se mai gandeasca la faptul ca la mijloc este o chestiune de viata si de moarte, si nu un mare prilej de aberat.

Totusi, ca sa scapam de coruptie in Romania, tomberonul PSD ar trebui golit la groapa de gunoi a politicii. De aceea a si fost votat Basescu. In speranta ca macar el se va apuca de facut curatenie...