Presedintele liberal al comisiei de ancheta a SRR-TV, Raluca Turcan, a omis sa introduca in raport punctele de vedere ale PSD. Documentul nu mai poate fi completat, intrucit comisia si-a incetat activitatea.

Raportul comisiei de ancheta la radioul si televiziunea publice a devenit inutil. Acesta nu va mai fi discutat de parlament in ziua in care se va decide demiterea lui Dragos Seuleanu si Valentin Nicolau.

Potrivit stenogramei din sedinta Birourilor Permente reunite, in care s-a decis aminarea dezbaterii asupra raportului de ancheta, Radu Berceanu (PD) a cerut trecerea pe ordinea de zi doar a rapoartelor de activitate ale societatilor si nu a celui de ancheta, in ciuda propunerii presedintelui comisiei, Raluca Turcan, ca ambele rapoarte, si cel de ancheta si cel de activitate pe 2004, sa fie adoptate simultan.

Berceanu a sustinut ca raportul de ancheta avea vicii de procedura intrucit nu au fost introduse si punctele de vedere ale PSD. El a dat vina pe nepriceperea colegei mai tinere de la PNL (Raluca Turcan) care nu a avut grija sa introduca si parerile opozitiei. Obiectiile lui Radu Berceanu au fost votate in unanimitate. Raluca Turcan nu a dorit sa comenteze.

PNL va incerca totusi, ca pe ultima suta de metri, la dezbaterea de marti a rapoartelor de activitate, sa-l reintroduca si pe cel de ancheta. Comisia de ancheta si-a incheiat activitatea pe 15 mai, deci nu mai poate face nici o completare la raport.

Procedura prevede ca sefii societatilor de Radio si Televiziune sint demisi daca rapoartele de activitate ale celor doua institutii sint respinse de majoritatea parlamentarilor. Marti, la dezbaterea situatiei celor doi, va lipsi argumentul principal continut in raportul de ancheta; din cauza unui viciu de procedura.