Celebrul fes tuguiat marca "Paul&Shark" pe care Basescu l-a purtat cu ocazia vizitelor in Valea Oltului a starnit numeroase pasiuni atat in randul fanilor presedintelui, cat si in randul designerilor de moda din Romania.

Si daca cei mai multi dintre acestia din urma s-au multumit sa comenteze podoaba vestimentara a presedintelui, Roxana Moise, designerul casei Ambrozia, se pregateste sa lanseze colectia "Fesul lui Basescu".

Fesul prezidential a fost pe larg comentat de cativa designeri romani care sunt de parere ca Basescu a fost inspirat atunci cand a ales accesoriul vestimentar de la Paul&Shark.

Catalin Botezatu a spus ca presedintele este "cool" cu fesul pe cap, dar l-a sfatuit sa-l poarte "mai indesat pe cap", Zina Dumitrescu i-ar recomanda ca alternativa si varianta basca englezeasca, iar Mihai Albu a declarat ca l-ar vedea cu o palarie cu boruri mici.

Prima care s-a gandit sa lanseze in serie moda fesului prezidential a fost Roxana Moise, designer al casei de moda Ambrozia, care a realizat deja prototipul colectiei "Fesul lui Basescu". Tanara de numai 22 de ani a debutat ca designer vestimentar in cadrul Bucharest Fashion Week 2005, unde a prezentat o colectie foarte apreciata de public.

Roxana spune ca atunci cand l-a vazut pe presedinte la televizor cu fesul pe cap in Valea Oltului, s-a gandit imediat sa lanseze o colectie de caciulite prezidentiale à la Basescu. "Presedintele a facut o alegere inspirata. Are umor, este cool si cred ca fesul pus neglijent pe cap il reprezinta si probabil ca multi romani vor adopta moda Basescu.

Articol integral in Libertatea