La sfarsitul anului trecut, valoarea cumulata a activelor HVB Bank si Banca Tiriac a depasit noua miliarde lei, potrivit rezultatelor financiare ale celor doua institutii bancare.

HVB Bank a inregistrat la finalul anului 2005, active totale de peste 6,3 miliarde lei, in crestere cu 52% fata de anul anterior, iar Banca Tiriac a raportat active totale de 3,1 miliarde lei, in crestere cu circa 30% fata de anul 2004. Pentru aceeasi perioada, valoarea profitul net cumulat al celor doua banci a depasit 200 milioane lei.

Potrivit rezultatelor finale, HVB Bank Romania inregistra la finalul anului 2005 active totale in valoare de peste 6,3 miliarde lei, cu 52% mai mari decat in 2004, si un profit net de 147 milioane lei, cu 62% peste cel din anul precedent. La finalul anului trecut, banca avea 398 angajati si opera prin intermediul a 14 sucursale, deservind 50.171 de clienti.

Pentru aceeasi perioada, Banca Tiriac a raportat active totale de peste 3,1 miliarde lei, cu 29,79% mai mari decat in 2004, iar profitul net obtinut a fost de 61 milioane lei, cresterea fata de anul precedent fiind de 12,39%.

La sfarsitul anului, Banca Tiriac avea o retea teritoriala de 68 sucursale cu 1.191 de angajati, iar numarul de clienti ai bancii a fost de 724.487 de persoane.

„Suntem foarte multumiti de evolutia ambelor banci in 2005. A fost un an important atat pentru HVB Bank, cat si pentru Banca Tiriac, iar aceste rezultate confirma reusita eforturilor noastre de a dezvolta in paralel procesul de integrare, dar si activitatea noastra de zi cu zi.

Din perspectiva acestei evolutii, sunt convins ca noua banca va detine o pozitie de lider si se va dovedi un partener de incredere pentru fiecare dintre clientii nostri", a declarat Dan Pascariu, presedinte al HVB Bank Romania.

Anul trecut, HVB Bank a continuat dezvoltarea semnificativa a segmentului de retail. Astfel, venitul operational aferent a crescut cu 125% fata de cel din 2004, volumul portofoliului de credite a fost cu 227% mai mare, in conditiile in care cresterea in piata a fost de 55%, iar numarul clientilor cu credite a crescut si el cu 262%.

Numarul total al utilizatorilor de Online B@nking (serviciul de administrare a finantelor personale prin Internet) a fost cu 260% mai mare decat in 2004.

Pe segmentul de retail banking al Bancii Tiriac, volumul portofoliului de credite a crescut cu 50%, iar fondurile atrase au fost cu 23% mai mari fata de anul precedent.

La sfarsitul lunii august a anului 2005, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Pregatirile pentru integrarea celor doua banci au inceput la 1 septembrie 2005, iar pe parcursul acestora cele doua banci vor functiona in paralel.

Noua banca va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca, cu o cota de piata de aproximativ 7,5%.

In Romania, HVB Bank este succesorul legal al Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), banca prezenta in Romania inca din septembrie 1998. Din noiembrie, HVB Bank Romania si Banca Tiriac sunt subsidiare ale noului UniCredit Group.

Cu active totale de peste 750 miliarde euro si cu o capitalizare de piata de aproximativ 60 de miliarde euro, noul UniCredit Group a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.