Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va ataca in justitie hotararea Tribunalului Bucuresti in cazul FNA prin care institutia a fost obligata la plata a 1.5 milioane RON. In cazul in care hotararea va deveni definitiva si CEC va ramane obligat la plata, suma nu afecteaza activitatea bancii, se rata intr-un comunicat remis presei.

"Pornind de la intregul probatoriu administrat in cauza, in special inscrisurile existente, si avand in vedere solutia pronuntata, CEC va formula calea de atac legala impotriva hotararii judecatoresti", se mai precizeaza in comunicat.

Tribunalul Bucuresti a condamnat-o, joi, pe Ioana Maria Vlas - fost presedinte al Sovinvest, la sapte ani de inchisoare in dosarul privind Fondul National de Acumulare. In acelasi dosar Nicolae Popa a fost condamnat la 18 ani de inchisoare.

Instanta i-a obligat pe cei doi alaturi de SC Sovinvest SA, Banca Comerciala Ion Tiriac, CEC, SVM, Gelsor SA si Comisia Nationala de Valori Mobiliare la plata a 40 de miliarde ROL catre cei 13 mii de pagubiti FNA si catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare reprezentand statul roman.

Tribunalul a dispus si anularea contractului dintre CEC si Sovinvest intrucat Casa de Economii si Consemnatiuni nu a respectat Regulamentul de functionare al Fondului si prospectul de oferta publica