Intocmirea unei polite de asigurare de raspundere civila auto va fi conditionata de stampila efectuarii inspectiei tehnice periodice conform unei decizii adoptata de Consiliul de Supraveghere a Asigurarilor.

Pentru a veni in spijinul Politiei Rutiere, in saptamanile urmatoare va fi alcatuita o lista cu autoturismele neasigurate RCA. Potrivit CSA actiunea isi propune sa eficientizeze controalele politiei in judetele care prezinta o rata mai mica de 90% a autovehiculelor fara asigurare.

De la 1 aprilie Autovehiculele care nu au asigurare RCA sau pentru care nu au fost efectuate inspectiile tehnice periodice (ITP) vor fi suspendate din circulatie, din oficiu. In acest mod se incearca reducerea considerabila a numarului autovehiculelor neasigurate sau care nu prezinta siguranta in trafic.

Rolul noii ordonante este acela de a incerca punerea in practica a angajamentelor Romaniei in procesul de integrare europeana, prin modificarea si completarea unor prevederi ale legislatiei privind asigurarile, in concordanta cu directivele europene pentru acest domeniu.