Presedintele Romaniei, Traian Basescu, este marti si miercuri intr-o vizita de lucru la Paris.

Seful statului va avea convorbiri cu presedintele Republicii Franceze, Jacques Chirac, si se va intalni cu presedintele Senatului, Christian Poncelet, cu presedintele Adunarii Nationale, Jean-Louis Debre, precum si cu membrii Comisiei de politica externa a Adunarii Nationale, condusa de deputatul Edouard Balladur.

Discutiile celor doi presedinti se vor axa, mai ales, pe demersul Romaniei de aderare la Uniunea Europeana. Traian Basescu va reitera apelul adresat autoritatilor franceze pentru parcurgerea in timp util a procedurii de ratificare a Tratatului de Aderare. Legislativul francez nu a ratificat inca tratatul de aderare a tarii noastre la UE.

Un alt obiectiv al convorbirilor va consta in stabilirea coordonatelor de cooperare in perioada post-aderare.

Tema aderarii la UE va fi abordata si in cadrul discutiilor sefului statului cu Pierre Moscovici, raportorul Parlamentului European pentru Romania.

Traian Basescu se va intalni si cu secretarul general al Organizatiei Internationale a Francofoniei, Abdou Diouf, in contextual in care, in luna septembrie, tara noastra va gazdui cea de-a 11-a reuniune la nivel inalt a statelor si guvernelor membre ale acestei Organizatii.

Totodata, presedintele Basescu se va intalni cu reprezentanti de marca ai mediului de afaceri francez pentru stabilirea unor posibilitati de colaborare.

Dupa doua zile in vizita de lucru la Paris, Traian Basescu se va intoarce in spitalul Elias, unde este internat, din 17 mai, pentru recuperare dupa operatia de hernie de disc facuta la Viena. Medicii spun ca presedintele ar putea fi externat vineri.